Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’ndan kışa veda etkinliği
Her hafta sonuna özel etkinlikler düzenleyen Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, Mart ayının son günlerinde kışa veda ederken baharın gelişini kutlayacağı bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. FYZoo, bahar ayının canlıları ve renkleri konseptiyle 30-31 Mart tarihlerinde çocuklara yönelik tavşan ve renkli yumurtalar yapım atölyesi düzenliyor.
Çocuk kulübü alanında düzenlenecek olan doğa & tasarım atölyesi kapsamında çocuklar hem yaratıcılıklarını ortaya çıkaracak hem de keyifli vakit geçirecekler. 6-12 yaş gruplarına özel olarak hazırlanan eğitim modülleriyle de parkta bulunan ve bahar aylarının canlısı olarak bilinen tavşanların dünyasını keşfederek bu sevimli canlıların özelliklerini öğrenecekler.
Kendi oyuncak tavşanlarını yapacak olan çocuklar aynı zamanda ince motor becerilerini geliştirecek ve doğa koruma bilincini de kazanacaklar. Ayrıca baharın gelişini kutlayacak olan çocuklar birbirinden renkli yumurtalar yaparak bahar ayının canlılar ve doğa açısından önemini de öğrenecek.
Doğa ve canlı severlerin kaçırmaması gereken etkinlikler için FYZoo haftanın her günü saat 10.00-17.00 arası açık...
*Etkinlikler, hava koşullarına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.
Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı Hakkında:
Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, 1993 yılında Türkiye'nin ilk özel hayvanat bahçesi olarak Darıca'da kuruldu. Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği (EAZA) üyesi ve aynı zamanda Marmara Bölgesi “Yaban Hayvanları Koruma ve Kurtarma Merkezi” olarak çalışmalara devam etmektedir. Yaban hayatı koruma misyonuyla faaliyetlerini sürdüren Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda, EAZA koordinatörlüğünde koruma ve üreme programları uygulanmaktadır.
Ex-situ koruma programlarında tür devamlılığı tehlike altında olan canlıların doğal yaşam ortamlarının dışında koruma altına alınıp üremelerinin sağlanmaktadır. Bu amaçla Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda 26’si kritik seviyede ve 6’sı Anadolu türü olmak üzere toplamda 42 nesli tükenme tehlikesi altında bulunan canlı türü koruma altına alınmıştır.
In-situ koruma programları ise tehlike altındaki türleri, doğada karşılaştıkları çeşitli tehlikelerden korumak amacıyla doğal yaşam alanlarında gerçekleştirilen koruma çalışmalarıdır. Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, bu kapsamda, tehdit altında bulunan Baringo Zürafası, Hint gergedanı, Afrika pengueni, Kızıl panda, Boynuzlu kuşlar ve Boz ayılar için toplam 7 koruma projesine destek vererek doğadaki tür çeşitliliğinin korunmasına katkı sağlamaktadır.