Gaziantep lezzetleri Kocaeli’ye geldi

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Gaziantep Yöresel Ürünler ve Yemek Şenliği başladı. 29 Ekim ile 3 Kasım tarihleri arasında  İzmit Emexotel Otopark Alanı’nda gerçekleştirilen şenlikte pek çok yöresel ürün yerini aldı. ‘Gaziantep’ denildiğinde akla gelen lezzetlerden Antep fıstığı, baklava, kebap, kavurma, çiğköfte, içliköfte, salça, baharat, tarhana, dolmalık kuru sebzeler, dolma çeşitleri, biberli ekmek, nohut dürüm ve kadayıf çeşitleri şenlikte yerini aldı. Ayrıca Gaziantep dışından bazı yöresel ürünler de şenlikte kendisine yer buldu. Pekmez çeşitleri, ballar, meyve özleri, peynir çeşitleri, et döner, zeytin çeşitleri, süs eşyaları da şenlik kapsamında Kocaelili vatandaşların tercihine sunuldu. 

ÜRÜN ADI

FİYATI (TL)

Dolma çeşitleri

400

Cevizli-tereyağlı el açması baklava

500

Tarhana

150

Erişte

150

Nar ekşisi

300

Turşu çeşitleri

350

Kırma zeytin

350

Pul biber

500

Kekik

500

Domates kuruluğu

400

Salçalar (Domates-Biber)

150-200

Antepfıstığı

550

Fıstık ezmesi

500

Meyve özeleri

350

Pekmezler (En düşük-en yüksek fiyat)

250-350

Tava kavurma (Dürüm-porsiyon)

250-400

Ciğer kavurma (Dürüm-porsiyon)

200-350

Nohut dürüm

150

İçliköfte

50

Biberli ekmek

50

Et döner (Dürüm-porsiyon)

250-400

Çiğköfte (Etsiz dürüm/porsiyon-etli dürüm/porsiyon)

80-200/100-250

Klasik katmer

300

Simit katmer

500

Antep kare baklava

700

Sultanzade

1000

Kadayıf

700

Cevizli sucuk

300

Pestil (Tane-kilo)

200-500

Peynir çeşitleri

350