Gaziantep lezzetleri Kocaeli’ye geldi
Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Gaziantep Yöresel Ürünler ve Yemek Şenliği başladı. 29 Ekim ile 3 Kasım tarihleri arasında İzmit Emexotel Otopark Alanı’nda gerçekleştirilen şenlikte pek çok yöresel ürün yerini aldı. ‘Gaziantep’ denildiğinde akla gelen lezzetlerden Antep fıstığı, baklava, kebap, kavurma, çiğköfte, içliköfte, salça, baharat, tarhana, dolmalık kuru sebzeler, dolma çeşitleri, biberli ekmek, nohut dürüm ve kadayıf çeşitleri şenlikte yerini aldı. Ayrıca Gaziantep dışından bazı yöresel ürünler de şenlikte kendisine yer buldu. Pekmez çeşitleri, ballar, meyve özleri, peynir çeşitleri, et döner, zeytin çeşitleri, süs eşyaları da şenlik kapsamında Kocaelili vatandaşların tercihine sunuldu.
ÜRÜN ADI
FİYATI (TL)
Dolma çeşitleri
400
Cevizli-tereyağlı el açması baklava
500
Tarhana
150
Erişte
150
Nar ekşisi
300
Turşu çeşitleri
350
Kırma zeytin
350
Pul biber
500
Kekik
500
Domates kuruluğu
400
Salçalar (Domates-Biber)
150-200
Antepfıstığı
550
Fıstık ezmesi
500
Meyve özeleri
350
Pekmezler (En düşük-en yüksek fiyat)
250-350
Tava kavurma (Dürüm-porsiyon)
250-400
Ciğer kavurma (Dürüm-porsiyon)
200-350
Nohut dürüm
150
İçliköfte
50
Biberli ekmek
50
Et döner (Dürüm-porsiyon)
250-400
Çiğköfte (Etsiz dürüm/porsiyon-etli dürüm/porsiyon)
80-200/100-250
Klasik katmer
300
Simit katmer
500
Antep kare baklava
700
Sultanzade
1000
Kadayıf
700
Cevizli sucuk
300
Pestil (Tane-kilo)
200-500
Peynir çeşitleri
350