İLİM ÖĞRETMENLERİNE EĞİTİM SEMİNERİ
COŞKUN: BU MESLEĞE SEVDALIYIZ
Sohbet ortamı içerisinde düzenlenen panele Prof. Dr. Recai Coşkun başkanlık yaptı. Günün anlam ve önemine atıfta bulunan Coşkun, “Bu gün bu toplantıya katılmamdaki en önemli unsur, bu okulun ideallerinin olduğu ve eğitime bakış açılarının ticari olmadığındandır. Ağabeyimin, kardeşimin ve benim öğretmenlik mesleğinin içerisinde bulunmam da bu mesleğe ailece ne denli sevdalı olduğumuzun bir ispatıdır. Tarih boyunca Türk-İslam medeniyeti birçok düşünür ve felsefeci yetiştirmiştir. İbn-i Sina’nın eserleri 1700’lü yıllarda dahi Avrupa’daki üniversitelerde okutulmaktaydı. Son yüzyıllarda maalesef bizler tüm bu değerlerimizi kaybederek, çöküş dönemini yaşadık. Eğiteme bakış açımızı değiştirdik. Yeni teknolojileri araştırmak, kullanmak dinen engelmiş gibi gösterilerek, askeriyede, sanatta, edebiyatta ve daha birçok alanda Avrupa’nın gerisinde kalmaktan kendimizi kurtaramadık. Son yıllarda Gaspralı İsmail Bey’in kurmuş olduğu okullarda yetişen nesilleri istisna tutmak gerekir. Bu anlamda bu okullar çok başarılı olmuştur. Gönülle, aşkla ve adaletle yönetilmiştir bu okullar. Şimdi siz değerli öğretmenlerimize de buradan şunu belirtmek isterim. Öğrencileriniz arasında adaletli olunuz. Adaleti bir kere kaybettiniz mi bir daha o çocuklardan verim alamazsınız” diyerek sözü diğer konuşmacılara verdi.
RESHAD: KENDİME ÖMRÜM BOYUNCA YAPACAĞIM HEDEFLER KOYDUM
Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Faruk Çolak’da, “Bu panele katılmaktan son derece mutlu oldum. 30 yıl önce Gebze’de öğretmen olarak görev yapmaktaydım. Bugün bu okulu kuran arkadaşlarıma o günlerde böyle bir okulun açılması için çok teşvik ettim. Tabii o günkü imkanlar kıt olduğundan gerçekleşemedi ama şu an bunu gerçekleştirmelerinden ötürü de mutluluğumu sizlerle paylaşmak istiyorum. Demek ki, bu okulun temelleri üç yıl önce değil, otuz yıl önce atılmıştı.” dedi. Afganistan’da anaokulundan üniversiteye kadar okullar kuran ve aynı zamanda Sakarya Üniversitesi’nde doktora öğrencisi olarak eğitim gören Abdul Rashıd Reshad’da, kurmuş olduğu okullarıyla ilgili bir sunu yaptı. 3.000 dolarla kurmuş olduğu okulda bir öğrenci ile eğitime başladığını ve şu anda 2000’in üzerinde öğrencisi bulunan 2 milyon değerinde bir eğitim şirketlerine sahip olduğunu anlatan Reshad konuşmasına şöyle devam etti: “Kendime ömrüm boyunca yapabileceğim hedefler belirledim. 100 farklı işyeri kurmak ve kurulan tüm bu şirketlerde de başarıları yakalamak istiyorum. Şu ana kadar 15 işyerini kurmuş bulunuyorum. Yeni kuracağımız üniversitemizde de eğitim dili Türkçe olacak” dedi.
ÖĞRETMENLERE TEST UYGULANDI
Ydr. Doç.Dr. Suat Kol’da konuşmasında şunları söyledi: “Öncelikle bu toplantılarda sizlerden gelen olumsuzlukları değerlendirip, çözüm önerileri sunmak isteriz. Bu gün bizler daha çok tespit yapmak, sizi dinlemek adına buradayız. Bundan sonra sık sık bir arada olacağız. Bu programlarımız sürekli devam edecektir.” Öğrt. Gör. Ali Kırksekiz’de konuşmasında, “Eğitimde teknoloji kullanılmalı mı kullanılmamalı mı diye bir soru yönelterek söze başlamak istiyorum. Tabii ki teknolojinin eğitim sistemi için vazgeçilmez olmadığını düşünüyorum ”dedi. Sonra da teknolojiyi kullanarak tüm öğretmenlere genel kültür sorularını içeren bir test uygulayarak, konuşmasına son verdi. Konuşmaların ardından katılımcılara 24 Kasım öğretmenler gününün hatırasına ve katılımlarından dolaya konuşmacılara yönetim kurulu başkanı Nevzat Coşkun ve okul müdürü Halil Bulut tarafından çeşitle hediyeler verildi.