6. Doğu Marmara Uluslararası Proje Pazarı

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliğe Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Elif Öğüt, Prof. Dr. Ömer Faruk Çelik, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Tamer Sınmazçelik, akademisyenler, iş insanları ile öğrenciler katıldı.

 

Açılış konuşmalarını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk ile Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın’ın yaptığı 6. Doğu Marmara Uluslararası Proje Pazarı 2024’in açılış oturumunu ise HHB Gıda AR-GE Direktörü ve Olimpos Grup CEO’su Harun Şengil “Müşteriden İlham Alan Başarı” adlı sunumu ile gerçekleştirdi.

 

İlk günün kapanış konuşmasını ise KOÜ Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk gerçekleştirdi. Proje pazarı, öğrenci kongreleri gibi etkinlikleri çok önemsediğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Önemli olan zorluklarda iş yapabilmek. Hayal edin, soru sorun, özgüveninizi yüksek tutun. Hedefe ulaşmak için gayret gösterin. Bunu yaparsanız başarılı olursunuz.” dedi.

 

İlk günün ardından iki gün boyunca da KOÜ TEKNOPARK’ta devam edecek olan proje pazarında ayrıca Saha Robotik COO Sedat Çetinkaya, “Hizmet Sektöründe Robotik Çözümler”, Voiser, Odamobil, Avogames Hafzullah Yıldırım “Teknolojik Bir Girişim, Başarı Hikayesi”, Akkim Kimya Sanayi A.Ş. Ar-Ge Grup Müdürü Dr. Tuğhan AKBAŞAK ”Akkim Kimya: Ar-Ge ile Yenilikçi Ürün Çeşitliliği” ve Marka ve Hikâye Tasarımcısı Özgür Ahmet Köse “Hikayeden Markalar” adlı konuşmalarını gerçekleştirecek. Proje Yönetimine Giriş ile Etkin Zaman Yönetimi adlı eğitimlerin de verileceği proje pazarında, Bilişim ve Yazılım, Görüntü İşleme Sistemleri, Elektronik ve Haberleşme ve Kimya Teknolojisi ana temaları ile düzenleniyor.