KOÜ İşletme’de Etiyopyalı birinci

AİLELER DE KATILDI

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) İşletme Fakültesi’nin 2023-2024 Akademik Yılı mezuniyet töreni Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı. Mezuniyet törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Faruk Çelik, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhsin Halis, akademik ve idari personelin yanı sıra mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

ASLA PES ETMEYİN

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Faruk Çelik, “Meraklı olmaya devam edin, öğrenmeye açık olup asla pes etmeyin. Kendinize ve potansiyelinize inanın. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, “Hiçbir şeye ihtiyacımız yok yalnız bir şeye ihtiyacımız var; çalışkan olmak” bu sözü aklınızdan çıkarmayın. Kendiniz, aileniz, milletimiz, devletimiz ve ay yıldızlı bayrağımız için azimle ve kararlılıkla yolunuza devam edin” dedi.

 

186 ÖĞRENCİ KEP ATTI

Çelik’in ardından kürsüye gelen İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhsin Halis konuşmasına Mehmet Akif Ersoy’un Safahat kitabındaki şiiri okuyarak başladı. Halis devamında ülke olarak son yıllarda pek çok zorluk ile karşı karşıya kaldığımızı ve bunlarla mücadele ettiğimizi ifade ederek öğrencilere Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabe’sini okudu.

 

HIRSINIZI KAYBETMEYİN

Öğrenciler adına söz alan bölüm birincisi Etiyopyalı Elham Shafi Oumer, Türkiye’de ve Kocaeli Üniversitesi’nde okumaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Bu hayatta başarılı olmak kadar başarısız olmak da var ama asla hırsınızı kaybetmeyin. Umarım hepiniz hedeflerinize ulaşırsınız” dedi. İşletme Bölümü’nden mezun olan 186 öğrenci, başarı belgelerini öğretim elemanlarından aldıktan sonra birlikte keplerini havaya attılar.