Güzel Sanatlar Fakültesi’nde önce müze açılışı sonra mezuniyet

TÖREN ÖNCESİ MÜZE AÇILIŞI

Mezuniyet töreni öncesinde Anıtpark Kampüsü içerisinde bulunan 2012 yılında alınan hibe ile kurulan Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Müzesi yenilenmiş yüzüyle kapılarını açtı. 1999 depreminden bu yana müzeye bağışlanan 43 eser yer alırken aynı zamanda Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin eskiz eserleri açılışta  sergilendi.

 

MEZUNİYET TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

KOÜ Güzel Sanatlar Fakültesi 2023-2024 Akademik Yılı mezuniyet töreni Anıtpark Yerleşkesi Bahçesi’nde gerçekleştirildi. Mezuniyet törenine KOÜ Genel Sekreteri Mustafa Eren, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Faruk Çelik, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Süreyya Temel, akademik ve idari personelin yanı sıra mezun olan öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

GELECEĞİN SANATÇILARI SİZLERSİNİZ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmalarında ilk olarak konuşan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Süreyya Temel, “Sizler sanatın gücüyle dünyayı daha anlamlı bir hale getirmek için adım attınız. Geleceğin sanatçıları olarak buradasınız. Sanat toplumsal değişim ve bireysel ifadenin güçlü bir aracıdır. Bu gücünüzle toplumda fark yaratabileceksiniz. Cesur, kararlı ve her zaman öğrenmeye açık olun. Hayatlarınızda başarılar diliyorum.”

 

SANAT KÜLTÜRÜ YANSITAN HAZİNEDİR

Temek’in ardından konuşan Rektör Yardımcısı Ömer Faruk Çelik konuşmasında, “Bugün özel ve kutlu bir gün. Sizler birçok dalda duyguları yansıtan eserler ortaya koyuyorsunuz. Sanat bir toplumun kültürel mirasını yansıtan en büyük hazinesidir. Sanat hayatın monotonluğunu kırar ve bize farklı bir pencere kazandırır. Unutmayın her son yeni bir başlangıç demektir. Başarı, sabır, azim ve yaratıcılık ile mümkündür. Hayatınızda başarılar diliyorum. Sanatınızı dünyayı daha yaşanabilir bit hale getirmek için kullanın.” dedi. Tören öğrencilerin anı belgelerini öğretim elemanlarından teslim aldı ve sonrasında kepler atıldı.