Kocaeli’deki fırınlar bayramda açık olacak mı?

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, bayram öncesi İzmit, Kartepe ve Başiskele’de ekmek fırınlarının, bayramın birinci ve ikinci günleri kapalı olacağını açıkladı. Gebze ile ilgili de konuşan Sarı “Gebze’de de bazı fırınlar bayramın birinci ve ikinci günü kapalı olacak” dedi. 

 

“PERSONELLERİMİZİN HAKLI TALEPLERİ”

Konuyla ilgili açıklama yapan Sarı, “Bilindiği üzere, bayramın belirli günlerinde fırınların kapalı olması uygulaması geçtiğimiz bayramlarda uygulanmış ve bu uygulama fırıncı esnafımız başta olmak üzere tüm çalışanlarımız tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Uygulamanın hayata geçirilmesindeki en büyük etken; değerli personellerimizden gelen haklı taleplerdir. 

 

“ELZEM NİTELİKTE”

Bayramları kıymetli kılan hususlardan ilki ailelerimiz ve sevdiklerimizle birlikte geçirilmesi olmasına karşın; fırınlarda çalışan personellerimiz ile değerli aileleri mevcut düzen içerisinde bu husustan mahrum kalmaktadır. Öte yandan fırınlarımızın kapalı olması ile bu doğrultuda personellerimizin çalışmamasının, niteliği itibari ile fiili ibadeti gerektiren bu özel gün açısından elzem nitelikte olduğunun kabulü gerekmektedir.

 

“BAYRAMIN BİRİNCİ VE İKİNCİ GÜNLERİ KAPALI”

Konunun değerlendirilmesi sürecinde görüşlerini aldığımız odamız mensubu işverenler de personel taleplerinin makul görüldüğünü ve bu uygulamadan oldukça memnun kaldıklarını tarafımızla paylaşmışlardır. Bu kapsamda varılan mutabakat neticesinde İzmit, Kartepe , Başiskele ve Gebze ilçesindeki bazı fırınlarımızın bu yıl da Kurban Bayramının birinci ve ikinci günlerinde kapalı olmasının uygun olacağı kanaatine vardığımızı kamuoyuyla paylaşmaktayız. 

 

GEBZE İLE İLGİLİ DE KONUŞTU 

Zikredilen ilçelerimizde mukim vatandaşlarımız bakımından mağduriyet yaşanmaması adına fırınlarımız bayram arifesi üretim kapasitesini artırma yoluna gidecek olup bu hususta sevgili vatandaşlarımızın da ilgili tedbirleri almak bakımından dikkatli olmalarını rica etmekteyiz. Yaptığı çalışmalarda vatandaş menfaatlerinin öncelik kılınmasını ilke haline getiren Kocaeli Fırıncılar Odası adına siz değerli esnafımız ve çalışanlarımız başta olmak üzere aziz milletimizin Kuban Bayramı’nı şimdiden en içten dileklerle kutlar, mutlu ve huzurlu bayramlar dilerim” ifadelerini kullandı.