SÖZÜN BİTTİĞİ GECEDEYİZ

Bizim stadımızda İstanbullu Beşiktaş ile özel maç yapan yarın geceki rakibimiz Ankaralı Gençlerbirliği’ni konuk ediyoruz. 21.45’te başlayacak maç, Yıldız Entegre Kocaeli Stadyumu’nda oynanacak. Kocaelispor’un gol umudu Markao geç geldiği için yarın gece izlememiz zor gözüküyor…

İlk maç olmasına rağmen artık son derece önemli hale gelen bu geceki çalış maçında mutlak galibiyet bekliyoruz. Pahalı bir takım kuruldu, kimsenin bahanesi de kalmadı. Ertuğrul Sağlam ve talebeleri, ligde hemen zirveyi ele geçirip, sezon sonuna direkt Süper Lig’de olmak zorunda…

 

KENT HALKI 13 YILDIR SÜPER LİG’DE OLAMAMANIN UTANCINI YAŞIYOR

Haftalardır söylenen tüm sözler, yorumlar, dedikodular, özel maçlarda alınan iyi ve kötü sonuçlar, transferler, yönetimdeki çalkantılar geride bırakıldı. Onların hepsi safsataydı, asıl gerçek yarın gece sahada görülecek. Tabir-i caizse “Haticeye değil neticeye” bakılan ülkemizde, futbolda da bunu görüyoruz. Hiçbir bahane üretilmeksizin, Kocaelispor camiası da artık başarı bekliyor. Süper Lig hasreti yüreğimizi yakıyor. Süper Lig bizi biz Süper Lig’i özledik ama, geçen bir yıl daha çuvalla para harcandı ve boşa gitti. En son 2009’da yer aldığımız Süper Lig’de, o gündür bu gündür ismimiz bile okunmuyor.

 

İSTANBUL’UN MAHALLE TAKIMLARI BİLE SÜPER LİG’DE, ANADOLU TAKIMLARI ALT LİGLERDE

Bizsiz geçen 13 yıllık Süper Lig süresi içerisinde İstanbul’un mahalle takımları bile defalarca çıkıp inerken, komşu Sakarya, Eskişehir, Bursa gibi biz de Süper Lig’de olamamanın utancını yaşıyoruz. Ümraniye, Eyüp, Karagümrük, Başakşehir, Pendik gibi İstanbul’un semt takımları Süper Lig’de boy göstermişken, 6 yıl aradan sonra 2008’de yer aldığımız ve küme düştüğümüz Süper Lig’de, 13 yıl aradan sonra yeniden yer almak istiyoruz. Bu sezon daha da pahalı ve iddialı bir takım kuran Kocaelispor, geçen yılın izlerini silmek için, yine geçen yılın teknik adamı Ertuğrul Sağlam ile yola devam ediyor.

 

MAÇ 21.45’TE BAŞLAYACAK, BEİNMAX VE TRTSPOR’DAN CANLI YAYINLANACAK

21.45’te başlayacak maç öncesi taraftar hareketlilik yaşıyor. Çarşıda cumartesi iş günü olmasına rağmen, kent esnafı ve halkı, 21.45’te serinde oynanacak maç için hazırlıklarını tamamladı. Şehir merkezi baştan aşağıya bayraklarla süslendi. Taraftarlar kareografi hazırladı. 34 bin kişilik stadın yaz tatili nedeniyle boş kalabileceği tahmin edilirken, yine de gösterilen ilgi beklentileri artırdı. Alınacak sonuç merakla bekleniyor.

 

MAÇIN KÜNYESİ:

STAT: Yıldız Entegre Kocaeli Stadyumu

YAYIN: Beinmax, TRTSpor,

CANLI ANLATIM: www.kocaeligazetesi.com.tr

HAVA DURUMU: Gündüz 32, gece 23 derece

HAKEMLER: Yasin Kol, Selahattin Altay, Ömer Lütfü Aydın, (4.) Alpaslan Şen

 

MUHTEMEL ONBİRLER

KOCAELİSPOR:

(4-1-4-1)

Gökhan Değirmenci

Ahmet Oğuz

Appindangoye

Tarkan Serbest

Muharrem Cinan

Vukovic

Pedrinho

Y.Cihat (Çaktas)

Beridze

Mendes

Ahmet Sağat (Markao)

GENÇLERBİRLİĞİ:

(4-3-3)

Erhan Erentürk

Fıratcan Üzüm

Alperen Babacan

Sinan Osmanoğlu

Yasin Güreler

Mikail Okyar

Ensar Kemaloğlu

Amilton

Buğra Çağıran

Metehan Mimaroğlu

Gökhan Altıparmak