Otomotiv devi Türkiye'ye yeşil ışık yaktı

Çinli otomobil üreticisi Chery'nin Türkiye'ye yatırım yapmayı planladığı ifade ediliyor. Chery Türkiye Başkan Yardımcısı Ahu Turan tarafından yapılan açıklamalara göre, "Chery olarak, Türkiye'yi her zaman stratejik bir ülke olarak gördük. Türkiye pazarındaki müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak adına yoğun çaba sarf ediyoruz" dedi.

Son günlerde, BYD'nin 1 milyar dolarlık yatırım ile yıllık 150 bin araç kapasitesine sahip bir üretim tesisi ve AR-GE merkezi kuracağını duyurmasının ardından, Chery de yatırım yapmak için yeşil ışık yaktı.

"Türkiye'yi stratejik bir ülke olarak değerlendirdik."

Chery Türkiye Başkan Yardımcısı Ahu Turan, CNBC-e'ye yaptığı açıklamada, "Chery, Türkiye'yi her zaman stratejik bir ülke olarak görmüştür" dedi. Turan, şirketin uzun vadeli projeksiyonlarına işaret ederek, "Beş yıl sonrasına yönelik projeksiyonlarımız var ve şu anda Türkiye pazarındaki müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun çalışmalar yürütüyoruz. Diğer şirketler gibi bizim de uzun vadeli planlarımız bulunmakta ve Chery olarak Türkiye'yi başından beri stratejik bir ülke olarak değerlendirmekteyiz" ifadelerini kullandı.

"Türkiye, oldukça doğru bir lokasyondur."

Turan, Türkiye'nin büyük potansiyeline dikkat çekerek şunları söyledi: "Türkiye'nin sahip olduğu büyük potansiyel göze çarpıyor. Diğer markalar için tercih edilmesi, Avrupa'ya kritik bir geçiş noktası olması ve çok sayıda fırsat sunması, bu pazarı bizim için çekici hale getiriyor. Bu nedenle, Chery için Türkiye son derece uygun bir konum. Bu doğrultuda, burada geniş kapsamlı bir fizibilite çalışması gerçekleştiriyoruz."