33 dönümlük ormanlık alan Kent Konut’a devredildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı bugün Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün başkanlığında Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Mecliste 123 gündem maddesinin görüşüldü.

33 DÖNÜM ORMANLIK ALAN KENT KONUT’A DEVREDİLDİ

Plan ve Bütçe Komisyonu’nun, İzmit Orman İşletme Müdürlüğü, Uzuntarla Orman İşletme Şefliği, Kartepe İlçesi, Ketenciler Mahallesi sınırlarında kalan 33.540,74 metrekarelik ormanlık alanın Belediyemizin talebi doğrultusunda Rehabiliteye Hazırlık Maksatlı Dolgu işlemi için Bakanlık Makamının 27.03. 2024 tarih ve 11407425 No’lu olurları ile Belediyemize kesin izni verilen alanın işletim hakkının işletme süresi boyunca her ay kantarla ölçülerek alana kabul edilen dolgu malzemesinin ton olarak miktarının 6 TL (Altı TL) K.D.V dahil bedel karşılığında Kent Konut A.Ş.’ne devredilmesi ile ilgili raporu görüşüldü.

CHP ŞERH KOYDU OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

CHP Meclis üyesi Emine Özkar, “Belediye iştirakı olduğundan ve mali denetimini yapamadığımızdan dolayı şerh koyuyoruz. Kent konutun da uzun zamandan beri proje yapmamasından ve duyuruda bulunmamasından kaynaklı bu maddeye şerh koyuyoruz” dedi. Gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.