Vatandaş tepkili!

Bu tarihe kadar yenileme yapmayanların ehliyetleri geçersiz sayılacak ve trafik uygulamalarında sınıfına uygun olmayan ehliyet kullanmaktan cezai işlem uygulanacak.

Dijital Vergi Dairesi üzerinden yapılan işlemlerde, yalnızca 13 TL’lik kâğıt bedeli tahsil ediliyor.

Ancak, 2 TL’lik vakıf ücreti sadece anlaşmalı bankalar veya PTT üzerinden ödenebiliyor ve bu durum vatandaşları isyan ettiriyor.

ATM’ler bu küçük miktarı kabul etmezken, bankaların da ayrı ödeme kanalları işlemi karmaşık hale getiriyor.

 

TEPKİLER

Sosyal medyada tepkilerini dile getiren vatandaşlar, yaşadıkları zorluklardan yakınarak sistemin düzeltilmesini talep ediyor.

Bir vatandaş şikayetinde, “13 TL’lik ücreti yatırıp nüfus dairesine gidiyorsun, sıra gelince eksik ödeme nedeniyle yeniden bankamatiğe gitmek zorunda kalıyorsun. Bankamatikler 5 TL’yi kabul etmiyor, 20 TL de bozuk para üstü vermediği için işleme alınmıyor. Bu kadar küçük bir miktar için böylesine zaman kaybı yaşanması saçmalık,” diyerek sürece isyan etti.

Başka bir yorumda ise “Online ödeme yaptım, ama 2 TL için banka sırasına giriyoruz, bu durum düzeltilmeli” ifadeleri kullanıldı.

 

TALEPLER

Vatandaşlar, ehliyet yenileme sürecinde yaşanan bu aksaklıkların giderilmesi ve işlemlerin daha kolay hale getirilmesi için yetkililere çağrıda bulunuyor.