Ali Akgün’den geleceğin mühendislerine tavsiyeler

İŞ İMKÂNLARINI ANLATTI

2024-2025 akademik yılı itibariyle 9 bin 275 yeni öğrenci kayıt yaptırarak Kocaeli Üniversitesi’ne (KOÜ) katıldı. İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Kocaeli Şube Başkanı Ali Akgün, Kocaeli Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nü kazanan öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Akgün; Kocaeli Üniversitesi’nin eğitim kalitesi, Genç İMO biriminin faaliyetleri ve inşaat mühendislerinin iş bulma imkânları konularında gazetemizle detaylı bilgiler paylaştı.

 

KALİTELİ BİR ÜNİVERSİTEYE GELDİNİZ

İMO Kocaeli Şube Başkanı Ali Akgün şunları söyledi: “KOÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü’nü kazanan öğrenciler, kaliteli bir üniversiteye geldiniz. Bölüm hocalarımızın neredeyse tamamı yurt dışında doktorasını tamamlamış çok kaliteli eğitimciler. Ben de Kocaeli Üniversitesi mezunuyum. Bizim dönemlerimize göre üniversitesinin olanakları arttı. Umuttepe Kampüsü ve çevresinde imkânlar oldukça fazla. Laboratuvar imkânları da oldukça geniş. İzmit Körfezi Dip Çamuru Temizleme Projesi’nden çıkan çamurla ürettiğimiz tuğlayı üniversitemizin laboratuvarlarında elde ettik.

 

GENÇ İMO BİRLİĞİNE KATILIN

Genç İMO birimimiz; oda olarak desteklediğimiz ve bizim gözetimimizde faaliyetlerini yürüten üniversitelerdeki öğrenci birliğidir. Bu öğrenci birliği her anlamda öğrencilere katkı sağlıyor. Yıl içinde sosyal etkinlikler, teknik geziler ve eğitimler düzenliyor. İnşaat Mühendisleri Odası olarak bizimle ortak faaliyetlerde bulunuyor. Bizimle beraber bu faaliyetlere katılan arkadaşlar hem işi öğreniyor hem de piyasayı tanımış oluyor. Genç İMO’ya katılan ve bizimle hareket eden iki arkadaşımız şu an oda yönetimine girdi. İnşaat Mühendisliği Bölümü’nü kazanan arkadaşlara tavsiyem: Genç İMO birliğine katılmalarıdır.

 

İŞ NOKTASINDA YARDIMCI OLUYORUZ

Odamıza kayıtlı 4 bin inşaat mühendisi üyemiz var. 4 bin üyemizin içinde işverenler, müteahhitler, yapı denetim sektöründe faaliyet gösterenler bulunuyor. İş bulma konusunda mühendis arkadaşlarımıza desteğimiz olduğunu söyleyebiliriz. Geçtiğimiz yıl yapı envanter çalışmasında 150 genç inşaat mühendisi arkadaşımızı istihdam ederek onlara mesleki anlamda tecrübe kattık. Bizlere iş talebi ile gelen hemen herkese iş buluyoruz diyebilirim. Kocaeli de iş bulma şansı yüksek bir şehir.”