Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında basın toplantısı düzenlendi

Antikkapı Maide Restoran'da gerçekleştirilen basın toplantısı KBB Genel Sekreteri Doç. Dr. Hayri Baraçlı, KOÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Eren, KBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Murat Yavuz, KBB Basın Yayın Halkla İlişkiler Başkanı Mustafa Cebeci, KBB Genel Sanat Yönetmeni Aydın Sigali, Kentim A.Ş Genel Müdürü Mustafa Albayrak, KOÜ Kurumsal İletişim Ofisi Başkanı Doç. Dr. Banu Küçüksaraç, KOÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Bilal Yavuz Demirkaya, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Alparslan Okçu ile basın mensupları katılım gösterdi.

 

Bu yıl “Savaşın ve Acının Edebiyatı” teması ile düzenlenecek Kitap fuarında 530 yayın evi, sahaf, STK, 980 söyleşi panel ve imza gerçekleştirilecek. Kitap fuarı ise 5-13 ekim günleri arasında gerçekleşecek. Fuarla ilgili bilgileri ise KBB Genel Sekteri Doç. Dr. Hayri Baraçlı ve Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Mustafa Eren verdi.

 

KBB Genel Sekreteri Doç. Dr. Hayri Baraçlı kitap fuarının kentsel öneminden bahsederek, “Kocaeli Kitap Fuarı’nı ilk olarak 2009 yılında, kültür ve fikir dünyamıza yeni bir soluk kazandırma hedefiyle başlattık. O günden bugüne, her yaştan insanı ilham verici yazarlar, düşünce insanları ve şairlerle buluşturmayı amaç edindik. 2009’dan bugüne Kitap Fuarı’nda toplamda 7,4 milyona yakın ziyaretçiyi sevdiği yazarlarla buluşturduk. Bu yıl 14’üncüsünü düzenleyeceğimiz fuarımız, sadece yayınevlerinin kitaplarını sergilediği bir etkinlik olmaktan çok, fikirlerin ve gündemin tartışıldığı bir platform haline geldi. Fuar; kültürel mirasımıza katkı sunarken toplumun farklı kesimlerini bir araya getiren önemli bir buluşma noktası oldu. ” dedi ve bu sene fuarın katılımcı hedefinin 1 milyon kişi olduğunu söyleyerek sözlerini sonlandırdı.

 

KOÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Eren ise , “Kocaeli Üniversitesi şehirdeki olan gelişmeleri hızlı bir şekilde takip etmekte. Şunu iddialı bir şekilde söylemeyelim ki üniversite kent işbirliğinin en üst seviyede yapıldığı yer Kocaeli. Fuarı geçtiğimiz yıl 1 milyona yakın kişi ziyaret etti. Ben bu sayının bu sene daha da artacağını düşünüyorum. Kocaeli artık bir paradigma değişikliğine gitmeye başladı Eskiden sanayi kenti olarak tanımlanan bu şehir artık kültür, sanat, bilişim ve turizm şehri olma yönünde adım adım ilerlemekte. Bu çerçevede bu programların gerçekleştirmesinde çok büyük bir emek var” dedi.

 

Program ise toplu fotoğraf çekimi ve basın mensupları ile birlikte yapılan öğle yemeği ile son buldu. Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında Kocaeli Üniversitesi’nde 2 Ekim Çarşamba günü Gülen Gözler filminin gösterimi yapılacak. 4 Ekim Cuma günü ise umuttepe yerleşkesinde de ağaçlar kitap açacak.