Yunus Katı: ÇED raporu liyakatsiz kişilerce hazırlandı

Bir süre önce genel başkanları Ali Babacan’ın da katıldığı kongre ile DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanlığına seçilen Yunus Emre Katı, dün gazetemizi ziyaret etti. Beraberindeki parti yöneticileri; İl Sekreteri Hande Sayan, Kurumsal İletişim Başkanı Neslihan Erez ve Sivil Toplumla İlişkiler Başkanı Ercan Aktan ile birlikte gerçekleşen ziyaret sırasında konuşan İl Başkanı Katı, kongrelerinin ardından çok büyük bir hareket olarak ve ülke ve Kocaeli genelinde sahada yer aldıklarını dile getirdi.

“BİRLEŞME MESAJLARI VAR”

Katı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Genel merkez siyaseti şu sıra hareketli. 12 Ekim’de yapılacak kurultayda boy göstereceğiz. Bunun dışında birleşim mesajları da var. Genel başkanımız Ali Babacan ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun açıklamaları ortada. Kurultay sonrasında bu işin devamı gelecektir. Kalabalık bir grupla kurultaya katılacağız.

“KOCAELİ OLARAK GENEL MERKEZDE TEMSİLİYET İSTİYORUZ”

Kurultayda genel merkez düzeyinde siyaset yapmak isteyen arkadaşlarımız var. Birkaç kişi başvuruda bulundu. Biz de aklımızda bulunan isimleri ilettik. Takdir genel merkezimizin. Kocaeli’nin bu temsiliyette olmasını önemsiyoruz. Artık sonucu birlikte göreceğiz. Bu parti büyük bir inançla kuruldu. İnançlı insanlarca kuruldu. Aynı şekilde Kocaeli teşkilatları da aynı inancın bir parçası oldu. Genel başkanımızın inancına ve liyakatine ve inancına şahit olduk. Ekibimizin tamamı bu düşüncede.

BURAK DALGINI ANLATTI

Bizim il kongremize genel başkanımız da katıldı ve Kocaeli’ye büyük değer verdiğini gösterdi. İlimizden sorumlu olan Balıkesir Milletvekilimiz Burak Dalgın’ı biz kentimizin bir vekili olarak görüyoruz. Buradaki birçok milletvekilinden daha fazla çalıştığı kesin. Sık sık buraya geliyor ve bazen bunu habersiz yapıyor. Kendisi evinin yolunu unutmuş vekillerimizden biri.

“KURULTAYDAN SONRA GRUP KURACAĞIZ”

Grup kurma olayı yerel seçimden beri gündemde. Benim yorumuma göre; grup kurulduktan sona kurultaya gitmek olumsuzluğa sebep olabilirdi. Bu yüzden daha önce gündeme gelmedi. Yerel seçim öncesinde neden olmadığına gelirsek; mutlaka bir gerekçesi vardır. Şimdi plan ve program en doğru şekilde ilerliyor. Genel başkanımız Ali Bey, çok tecrübeli bir siyasetçi. Halkımız yorgun, kadın cinayetleri, çocukların öldürülmesi, ekonomik buhran falan derken sinir uçlarına dokunmadan, yavaş yavaş ve anlata anlata ilerliyoruz.

“PARTİMİZE KATILACAK İSİMLER VAR”

Genel başkanımız ve ekibi Türkiye’nin 100 yıl ilerisindeyken kadın katılımcı konusunda lider ve öncüyüz. Ayrıca en genç yönetimler bizde. Bugün seçim olsa DEVA Partisi olarak hazırız. Seçim süreçlerinde gördük ki; milletimiz DEVA Partisi’ne güveniyor ve inanıyor. Sadece bize ‘Sizin biraz daha zamanınız var’ dediler. Sanıyorum bu zaman da geldi. Çünkü Türk milletinin güveni bizim arkamızda. Sanıyorum bu grup kurma işi şubat ayı gibi bitmiş olur. Milletvekilleri 2 yıl geçmeden çok fazla harekette bulunamazlar. Genel başkanımız son il başkanları toplantımızda iktidardan ve diğer partilerden, bağımsızlardan gelecek milletvekillerinin olduğunu dile getirdi. Önümüzdeki süreçte ciddi kopuşlar yaşanacaktır.

“TOPLUM ADALETİN OLMADIĞINI SÖYLÜYOR”

Ne Cumhur İttifakı ne de ana muhalefet partisi milletin beklentilerine karşılık verecek durumda değiller. Milleti kutuplaştıran bu yapılar dağılacak ve artık bizim devrimiz başlayacak. Bizim liyakatli kadrolarımız bu milletin en belirgin kurtarıcısıdır. Bu inanç bizi güçlü ve diri tutuyor. Ben emekliliğimi hayalini kurduğum bir ilçede ve ülkede geçirmek isterim. Çocuklarımız yurt dışında yaşamaya kendilerini mecbur hissediyorlar. Yurt dışında sadece ekonomik güç yok, düşünce özgürlüğü de var. Türkiye’de başta kadınlar ve gençler olmak üzere toplum için adalet temelden sarsılmış durumda.

“AK PARTİ’NİN POPÜLER DÖNEMİNDE BABACAN VARDI”

Genel başkanımız Ali Babacan sadece ekonomi üzerine konuşmuyor. Her alanda verdiği mesajları var. Algı insanımızda birçok şeyi harekete geçiriyor. Bu konuda ulusal bazda medya söylemlerimizi çok fazla ortaya koyamıyoruz. AK Parti’nin başta ekonomi olmak üzere tüm alanlarda popüler olduğu zamanlarda paranın başında Ali Babacan vardı. O; adaletle yönetti ve kim olduğuna bakmadan kadrosunu oluşturdu. Merkez Bankası başkanının değiştirilmesi talebi geldiğinde tepkiyi bu nedenle gösterdi. Eskiden MB Başkanı tanınmazdı, bilinmezdi. Şimdi üç ayda bir başkan değişince herkes tanıdı.

“ÇÖP TESİSİ KONUSU ÇOK ÖNEMLİ”

Kentimizin en büyük gündemi Kandıra’ya kurulmak istenen çöp tesisi. Biz bu konuda bir komisyon kurduk. ÇED raporuna baktık ki; Bitlis dağlarında görünen bir Kandıra’ya sahibiz. Likayatsizce ve üstün körü bir şekilde hazırlanan raporlara karşı halk uyandı. Bir kere bu çöp tesisi şehrimize yapılmalı, bunu kabul ediyoruz. Teknolojinin hakim olduğu bir tesis kurulmalı. Geçtiğimiz günlerde İBB Katı Atık Başmühendisi ile görüştüm ve görüşlerini sordum; bir kere ne yaparsanız yapın o atık suyunu bertaraf edemezsiniz. Toprak bu zararlı maddeleri emecek.

1 MİLYARLIK PROJE

Kandıra doğru yer mi, bunun yanıtını ÇED raporu vermeli. Fakat bu rapor işinin ehli insanlarca hazırlanmalı. Çalışan kişi sayısı raporlara göre farklılık gösteriyor. Raporda çevre, cezaevi, doğa, lojmanlarla ilgili çalışma olmadığını gördük. Hazırlanan bu ön ÇED raporunu liyakatsiz kişilerce hazırlanıyorsa demek ki bu işin içinde başka şeyler var diye düşünüyorsunuz. 1 milyarlık bir bütçe ile yapılacak projeden söz ediyoruz. ÇED bir ihtiyaç, yeri en doğru şekilde belirlenmeli. Bunu da millete en doğru şekilde anlatmalı.

“TARIM VE HAYVANCILIK BİTTİ”

Benim işim katı atık… Kandıra ile ilgili başka planlar mı var diye düşünmeden edemiyoruz. Çünkü burası tarım bölgesi ama tarım, çiftçilik, hayvancılık burada bitme aşamasına getirilmiş. Teşvik yok, olsa bile Ankara’daki dayısı yeğenine veriyor. Biz köylü bir milletiz. Anadolu insanı köylüdür. Ama tarım ve hayvancılık bitti. Kandıra belki de doğru bir bölge, ancak bilmiyoruz.

“DALGIÇLARLA İZMİT KÖRFEZİ’Nİ ARAŞTIRACAĞIZ”

Bir diğer konumuz ise İzmit Körfezi’nin temizliği ile ilgili. Bu konu yakın takibimizde; biz anlaşacağımız dalgıçları gönderip körfezi inceleyeceğiz. Ben de bir dalgıcım, bu işten anlarım. Tersane bölgesinden kimyasalların akıntı ile bu tarafa geldiğini öğrendik. Bu büyük bir tehlike. Dereye 3-5 tane balık atarak Körfez temizlenmiyor.

“OY VERMEYENE HİZMET YOK”

Yerel yönetimlerle ilgili hizmette adaletsizlik var. Benim evimin önündeki yol bile yapılmadı. Şayet muhalifseniz bunlarla da uğraşıyorsunuz. Oy alınan yerlere hizmet edilirken, oy vermeyen bölgeler hizmete aç bırakılıyor. Maalesef hem Büyükşehir ve hem de ilçe belediyelerinde bu durum böyle. Yollar karanlık, özellikle kadın çalışanlar işlerinden dönerken karanlıkta yürümek durumunda ve güvensizlik içinde yaşamak zorunda kalıyorlar. Sokak hayvanları konusunda hala ciddi bir çalışma yok. Vatandaş zaten ekonomik sıkıntı içinde ve dokunsanız patlayacak noktaya geldi. İnsanımız bunalmış, dokunsanız patlayacak noktaya geliyor.

“BELEDİYE BAŞKANLARI PARTİSİNDEN İSTİFA ETMELİ”

Bir başka komisyon daha kurduk ve uyuşturucu konusunda araştırmalarımıza başladık. İlgili komisyonumuz raporunu hazırlayıp sunacak ve biz de ilgili birimlerle paylaşacağız. Ülkede maalesef bir korku düzeni oluşturuldu. Bunu en fazla uygulayanlar ise yerel yönetimler. Bu anlamda belediye başkanları seçildiği takdirde sadece rozeti çıkarmamalı, aynı zamanda partisinden de istifa etmeli. Biz böyle yapacağız.

“TÜM TEŞKİLATIMIZ SAHADA”

“Teşkilat yönetimlerimizden maksimum verimi alıyoruz. Çünkü tüm arkadaşlarımız özveri ile mücadele ediyorlar. İlçelerde ekiplerimiz sahadalar; ancak 5 bölgede yeni başkanların atamalarını gerçekleştireceğiz. Bu konuda bir sorunumuz bulunmuyor. Biz ehliyet ve liyakate önem veriyoruz.”