30 yıl sonra başlayan inşaat yine durdu

HUKUKİ SÜRECİN ARDINDAN DAYANIKLILIK RAPORU ALINMIŞTI

Derince Sırrıpaşa Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi ile Denizciler Caddesi’nin kesiştiği köşe üzerinde, 1990’lı yılların başında Mega Bak Çarşı olarak inşa sürecine başlanan binaların bitirilmesi yılan hikâyesine dönmüştü. Yıllardır inşaat çalışmasının bitirilmesi beklenen proje, sonuç alınamaması ve kötü bir görüntünün ortaya çıkması sebebiyle Derinceli vatandaşlar tarafından “ucube binalar” olarak adlandırıldı. 30 yılı aşkın süre sonunda binalarla ilgili hukuki tüm süreç tamamlandı ve iş insanları Volkan Ay ile Recep Yabar, yapının depreme dayanıklı olduğuna dair raporu da aldı.

 

MADDİ ANLAŞMAZLIKLAR SEBEBİYLE ÇALIŞMA DURDU

Rapor sonrası Derince Belediyesi binaya ruhsat verirken, binada mayıs ayıyla birlikte inşaat çalışmaları yeniden başladı fakat çalışmalar uzun sürmedi. Yaz aylarında devam eden inşaat çalışmaları ağustos ayının sonunda durdu. Çalışmaların aradan geçen 3 aylık dönem sonunda durma sebebinin mal sahipleri ile inşaatı yürüten firma arasındaki maddi anlaşmazlıklar olduğu öğrenildi. Çalışmanın yeniden başlamasıyla proje adı Mega Bak Çarşı’dan, Derin Park’a dönüştürüldü. Ağustosta çalışmaların durmasıyla projede değişikliğe gidileceği konuşuluyor.

YILLARDIR ÖYLECE DURUYORLAR

30 yıldan fazladır Derince’de Fevzi Çakmak Caddesi ile Denizciler Caddesi’nin kesiştiği köşede tamamlanmayı bekleyen binaların durumu vatandaşların tepkisine neden oluyor.

MALZEMELER ALANDA

Tekrardan inşaat çalışmalarının durduğu binalar için getirilen malzemeler de açıkta bekliyor.