Kestane hangi organa iyi gelir?

Kestanenin Faydaları Nelerdir?

Kestane içerisinde diyet lifleri, mineraller, sağlıklı yağlar, vitaminler ve antioksidanlar barındıran besinler açısından zengindir. Aynı zamanda C vitamini kaynağı olmasından dolayı kuruyemişlerden çok meyvelere benzer. Özellikle soğuk kış günlerinde kestane, kızarmış, haşlanmış, tatlı olarak tüketilebiliyor ve bağışıklık sistemini güçlendirme, kronik hastalıkları önleme gibi sağlığa birçok fayda sağlıyor. Memorial Şişli Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uz. Dyt. Nur Sinem Türkmen, kestanenin faydaları hakkında bilgi verdi.

Kestanenin Besin Değerleri Nelerdir?

Kestane (Castanea Sativa) kayın ailesine (Fagaceae) aittir ve kuzey yarım kürede ılıman iklimlerde yetişen bir tür kuruyemiştir. Kestane ceviz, badem ve fındığın aksine daha az yağ, yüksek oranda nişasta ve C vitamini içerir. Hafif tatlı bir tada sahiptir ve nişasta oranı yüksek olduğu için un olarak da kullanılabilir. Kestane unu glüten içermez, ekmek ve hamur işlerinde kullanılabilir.