KOÜ Rektörü Cantürk, Gebze’de MYO açma planımız var

GEBZE’YE MYO AÇMA PLANIMIZ VAR

Sanayi başkenti olarak nitelendirdiği Gebze'nin eğitim ve sanayi iş birliği açısından taşıdığı stratejik değere değinen Cantürk, bölgedeki eğitimi daha ileri taşımak için çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Rektör Cantürk, “Gebze ve çevresinde meslek yüksekokulu ihtiyacı var.  Bu bölgeye yeni bir MYO açmayı planlıyoruz” dedi.

DİLOVASI MYO İSTİYOR


Toplantıda bölge ile ilgili önemli bilgiler veren Cantürk, Dilovası bölgesinin bir meslek yüksekokulu kurulması için yoğun talepte bulunduğunu belirtti. Cantürk, “Bu bölgeye yeni bir meslek yüksekokulu açma dışında, var olan bir meslek yüksekokulunu da bu tarafa kaydırabiliriz Böyle bir hamlenin, bölgedeki sanayi kuruluşlarıyla daha yakın iş birliği sağlanması açısından önemli bir fırsat olacak” dedi.


AR-GE’YE YAPILAN KATKI YETERSİZ

Toplantıda, Türkiye'deki Ar-Ge yatırımlarına ayrılan payın yetersizliğine dikkat çeken Prof. Dr. Cantürk, üniversite ve sanayi iş birliğinin daha verimli hale getirilmesi gerektiğini vurguladı. Cantürk, sanayicilerin güncel sorunlarına çözüm sunacak projeler üretilmesi gerektiğini ifade ederek, “Üniversite-sanayici iş birliği ile ilgili geri bildirim çok önemli. Ortak projeler yapılmalı, Ar-Ge fonları için yöntemler oluşturulmalı. Bu iş birliğini ödüllendirecek kriterler getirilmesi gerektiğini düşünüyorum,” dedi.



MARMARA KARİYER FUARINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAĞI


Cantürk, Kocaeli Üniversitesi’nin Marmara Kariyer Fuarı'na ev sahipliği yapacağını duyurdu ve fuarın bu yıl kalite odaklı bir gelişim sürecine gireceğini belirtti. Kariyer fuarının farkındalık yaratacak projelerle desteklenmesi gerektiğini ifade eden Cantürk, sanayi temsilcileri ve akademisyenlerle birlikte yapılacak çalışmaların üniversite öğrencilerine daha çok katkı sağlayacağını belirtti. Cantürk, “Birlikte olmak bizi güçlendirecektir. Bu tür projeler, öğrencilerimizin sanayi dünyasına daha sağlam adımlarla atılmalarını sağlıyor,” diyerek iş birliğinin önemine vurgu yaptı.

ASLANTAŞ, BİLGİ VERDİ


Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş, toplantıda GTO'nun faaliyetleri hakkında bilgi verdi ve bölgedeki sanayi ile eğitim iş birliğinin önemine dikkat çekti. Toplantı, Kocaeli Üniversitesi ve Gebze Ticaret Odası’nın, sanayi-üniversite iş birliğini geliştirmek için atacağı adımlar ve projeler üzerine fikir alışverişi ile sona erdi.