MİLLETVEKİLİ BAYRAM NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ'NE ADAY GÖSTERİLDİ

EWS Başkanı Dr. Ingo Friedrich ve CEO Michael Jäger'in imzalarıyla Nobel Barış Komitesi'ne gönderilen teklifte, Bayram’ın engelli bireylerin hakları için verdiği mücadeleye ve hukuk alanındaki katkılarına dikkat çekildi. Serkan Bayram’ın hayatı, bir kaza sonucu engelli olmasına rağmen, hiçbir zaman pes etmeyen ve insan hakları için örnek teşkil eden bir başarı hikayesi olarak nitelendirildi.

Bayram’ın mücadelesi, engelli bireylerin yargıç olabilmelerini sağlamak amacıyla Türkiye’deki yasaları değiştirmesiyle sonuçlanmıştı. Bu yasal değişiklik, Bayram’ın kararlılığının ve adaletin sağlanması konusundaki ısrarının bir göstergesi olarak sunuldu. Ayrıca, Bayram’ın yaşamını anlatan "Bir Parça Buğday" adlı film, Türkiye'deki 10 milyon engelli birey ve dünya genelindeki 1.5 milyar engelli için bir umut ışığı olarak tanımlandı.

EWS, Bayram’ın insan hakları ve hukuk alanındaki katkılarının dünya çapında dikkat ve takdiri hak ettiğini belirterek, Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilmesinin sadece Türkiye için değil, tüm dünya için adalet ve eşitlik yolunda büyük bir adım olacağını vurguladı.

Serkan Bayram’ın adaylığı, insan hakları, eşitlik ve adalet konularında dünya genelinde yeni bir farkındalık yaratmayı hedefliyor.

AK Parti İstanbul Milletvekili Avukat Serkan Bayram, konuyla ilgili olarak resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Şahsımı, Nobel Barış Ödülü’ne aday gösteren Avrupa Parlementosu (EES) Avrupa Ekonomik Senatosu’na şükranlarımı sunuyorum.