Yerli ürünlerin önemine dikkat çektiler

Türkiye’nin yedi bölgesinden getirilen yemeklerin tanıtımı sonrasında öğrencilere ve gelen misafirlere de ikramlarda bulunuldu. Programa; Beylikbağı Mahallesi Muhtarı Mesut Akbayrak, Ulus Mahallesi muhtarı Hüseyin Akın, İl Genel Meclisi İlköğretim Okulu müdürü Ramazan Taptı ve Kocaeli Yerel Kültür Platformu Gebze temsilcisi Ümran Yavaş Tepecik de katıldı. 
Öğretmenlerin de katıldığı programda konuşan okul müdürü Ekrem İbiş, ülkemizin yerli mallarının kullanımın mili ekonomiye de katkı sağlayacağına dikkat çekerek, "bugün yöresel yemeklerini öğrencilerimizin katkıları ile tanıttık. Bununla birlikte son zamanlarda ülkemizin yerli ürünleri olan silah sanayii ve teknolojideki gelişmelerin de bizim yerli mallarımız olduğunu bunların da tanıtımı için okulumuzda bilgilendirmelerde bulunduk” dedi. İbiş, katılım sağlayan başta öğrenciler ve öğretmenler olmak üzere, vakit ayırıp gelen misafirlere teşekkürlerini de sundu. Konuşma sonrası etkinlik alanına geçilerek; kete, Graybe Kurabiyesi, içli köfte, kayısı, otlu peyniri, tulum peyniri, sıkma dolma, ıspanaklı börek, balkabağı tatlısı, dible, karalahana dolması, Ahıska mantısı, oklava çekmesi, fasulye tavası, Taşköprü sarımsağı, Manav ekmeği, yağlı, un helvası, haluj, turşu kavurması, çibörek, fellah köfte, cevizli sucuk, küflü peynir, cevizli çörek gibi yemekler ile bölgelere ait meyve ve sebzeler de tanıtılan ürünler arasında yer aldı.