13 BİN KONUT İNŞA EDİLECEK

Dilovası 22.09.2024 - 11:15, Güncelleme: 23.09.2024 - 20:43
 

13 BİN KONUT İNŞA EDİLECEK

Dilovası Tavşancıl Mahallesi’nde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi’nin koordinesinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor.

Bakanlık, rezerv alan projesindeki imar değişikliğini resmen onayladı. Bu kapsamda, Tavşancıl Mahallesi’nde 187,60 hektar alan rezerv yapı alanı olarak belirlenmişti. Büyükşehir ve TOKİ İşbirliği Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ tarafından 2021 yılında başlatılan 1. Etap çalışmaları devam ederken, 26 hektar alan için hazırlanan imar planı değişikliği resmileşti. Bu doğrultuda, Dilovası ilçesinin kuzeyinde bulunan Tavşancıl Mahallesi taşınacak. Belirlenen 9 etaplık alanın 1. etabı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde yapılacak.   Planlı Kentleşme Taşınma nedeninin açıklandığı raporda, sanayi artışının hava kirliliği ve trafik yoğunluğunu artıracağı belirtilmiştir. Bu nedenle, sanayi bölgeleri ve sağlıksız konut yerleşim alanlarının planlı kentleşme kriterlerine göre desantralize edilmesi amaçlanmaktadır.   13 Bin Konut İnşa Edilecek Dilovası eski Belediye Başkanı Hamza Şayir, ilçenin taşınmasıyla ilgili olarak orta vadede 13 bin yeni konutun inşa edileceğini ifade etmiştir.
Dilovası Tavşancıl Mahallesi’nde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi’nin koordinesinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor.

Bakanlık, rezerv alan projesindeki imar değişikliğini resmen onayladı. Bu kapsamda, Tavşancıl Mahallesi’nde 187,60 hektar alan rezerv yapı alanı olarak belirlenmişti.

Büyükşehir ve TOKİ İşbirliği

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ tarafından 2021 yılında başlatılan 1. Etap çalışmaları devam ederken, 26 hektar alan için hazırlanan imar planı değişikliği resmileşti. Bu doğrultuda, Dilovası ilçesinin kuzeyinde bulunan Tavşancıl Mahallesi taşınacak. Belirlenen 9 etaplık alanın 1. etabı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde yapılacak.

 

Planlı Kentleşme

Taşınma nedeninin açıklandığı raporda, sanayi artışının hava kirliliği ve trafik yoğunluğunu artıracağı belirtilmiştir. Bu nedenle, sanayi bölgeleri ve sağlıksız konut yerleşim alanlarının planlı kentleşme kriterlerine göre desantralize edilmesi amaçlanmaktadır.

 

13 Bin Konut İnşa Edilecek

Dilovası eski Belediye Başkanı Hamza Şayir, ilçenin taşınmasıyla ilgili olarak orta vadede 13 bin yeni konutun inşa edileceğini ifade etmiştir.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.