2019 yılına kadar öğrenciler sadece Ocak ayının son haftası ile Şubat ayının ilk haftasını kapsayacak şekilde iki haftalık yarıyıl (karne ) tatili yapıyorlardı.
Milli Eğitim Bakanlığınca 12 Temmuz 2019 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan yönetmelik değişikliği ile yarıyıl tatili dışında Kasım ve Nisan aylarında birer haftalık ara tatil yapılmasıyla ilgili uygulama düzenlendi. Buna göre, ders yılı iki döneme ayrıldı ve her dönemde bir “Ara Tatil” yapılmaya başlandı.
Böylece 180 iş günü olan ve iki yarıyıldan oluşan eğitim ve öğretim yılı dört bölüme ayrılmış oldu. Kasım ve Nisan aylarında yapılan ara tatil ile öğrenciler ortalama olarak her 45 günde bir tatil yapmaktadır.
18 Nisan 2022 tarihi itibariyle öğrencilerimiz son çeyreğe de başlayarak, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının üç çeyreğini de geride bırakmış bulunmaktadırlar. Öğrenciler, veliler, okul yöneticileri ve öğretmenler Eğitim ve öğretimle ilgili geride bırakılan çeyreklerde yapamadıkları/tamamlayamadıkları her ne varsa artık bunları telafi edecekleri son çeyrekteler.
Bu güne kadar yazılılarında bir üst sınıfa geçmeleri için gereken notu alamayan öğrencilerin yüksek not almaları, 8.Sınıf öğrencilerinin 05 Haziran 2022 tarihinde girecekleri (LGS) sınavda istedikleri liseye kayıt yaptıracak kadar puan almaları, 12. Sınıf öğrencilerinin İyi bir üniversiteye girmek için 18 Haziran 2022 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT), 19 Haziran 2022 tarihinde Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve 19 Haziran 2022 tarihinde Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç oturumda tamamlanacak üniversite sınavında hedefledikleri üniversiteye girebilecekleri puanı almaları için, daha iyi çalışma planları yapmaları, daha çok çalışılmaları ve eğitimde son çeyreğe girildiği unutulmamalı. Şimdiden tüm öğrencilere başarılar diliyorum
Cengiz Ceylan
Eğitimci-Yazar