Cengiz Ceylan
Köşe Yazarı
Cengiz Ceylan
 

EN ZOR ŞEY..

Dünyada en zor şey nedir denildiğinde her insanın aklına farklı şeyler gelebilir. Bence dünyada en zor şey “Olduğun gibi görünmektir. “ Mevlana'nın şöyle diyor. “Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol.”   Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol" sözü kısaca;  samimiyetin ve dürüstlüğün önemini vurgular, insanların gerçek kimliklerini saklamadan, içlerindeki benliklerini olduğu gibi yansıtmalarını veya dışarıya gösterdikleri şekilde davranmalarını öğütler.   Oysa günlük yaşantılarımızda bile bile olduğumuz gibi görünmemeye çalıştığımız o kadar şey var ki. Örneğin; karşı cinsten insanlar birbirlerini tanıma aşamasında olabildiğince fiziki ve ahlakı bakımdan samimiyetle söylenilmesi gereken her şeyi gizlemeye çalışırlar. Sanki daha sonra bunlar ortaya saçılmayacak gibi. Hele hele siyasetçiler. Onlar da seçilebilmek için yapmaları mümkün olmayan her hizmeti yapacaklarını büyük bir coşkuyla, samimiyetsizce anlatmaktan geri kalmaz. Yani olduğu gibi görünmemeye olağanüstü çaba harcarlar. (Sözüm bunları yapanlar içindir.) Gelelim 15 Temmuz 2016 gecesi halkın iradesine yapılmak istenen hain darbe girişimine… AKP iktidara geldiğinde en yakın işbirlikçisi bu hain darbeyi yapmaya kalkışan Fethullah Gülen Terör Örgütü (FETÖ) ydü. Peki, o işbirliği neden bir darbeye dönüştü. Bunun çok derinlere inen farklı sebeplerin olduğu söylenilmektedir. Bu sebeplerin biri de FETÖ’ nun olduğu gibi görünmeyi büyük bir başarıyla gizlemesidir. Bunu, dini ve insanı duyguları kullanarak ustalıkla gizledi. 15 Temmuz gecesi ise olduğu gibi görünmeye kalkıştı. Yıllarca din kisvesine bürünerek gizlediği o çirkin emellerini göstererek halkın iradesine sahip olmak istedi. Ancak yüce Türk milleti canı pahasına buna müsaade etmedi. Sokaklara döküldüler, tankların önünde yattılar, yaralandılar ve şehit oldular. Ama iradesini kimseye teslim etmedi ve bundan sonrada etmeyecektir. Vatan, millet ve bayrak uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Cengiz Ceylan Eğitimci Yazar  
Ekleme Tarihi: 15 Temmuz 2024 - Pazartesi

EN ZOR ŞEY..

Dünyada en zor şey nedir denildiğinde her insanın aklına farklı şeyler gelebilir.

Bence dünyada en zor şey “Olduğun gibi görünmektir. “ Mevlana'nın şöyle diyor. “Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol.”

 

Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol" sözü kısaca;  samimiyetin ve dürüstlüğün önemini vurgular, insanların gerçek kimliklerini saklamadan, içlerindeki benliklerini olduğu gibi yansıtmalarını veya dışarıya gösterdikleri şekilde davranmalarını öğütler.

 

Oysa günlük yaşantılarımızda bile bile olduğumuz gibi görünmemeye çalıştığımız o kadar şey var ki.

Örneğin; karşı cinsten insanlar birbirlerini tanıma aşamasında olabildiğince fiziki ve ahlakı bakımdan samimiyetle söylenilmesi gereken her şeyi gizlemeye çalışırlar. Sanki daha sonra bunlar ortaya saçılmayacak gibi.

Hele hele siyasetçiler. Onlar da seçilebilmek için yapmaları mümkün olmayan her hizmeti yapacaklarını büyük bir coşkuyla, samimiyetsizce anlatmaktan geri kalmaz. Yani olduğu gibi görünmemeye olağanüstü çaba harcarlar. (Sözüm bunları yapanlar içindir.)

Gelelim 15 Temmuz 2016 gecesi halkın iradesine yapılmak istenen hain darbe girişimine…

AKP iktidara geldiğinde en yakın işbirlikçisi bu hain darbeyi yapmaya kalkışan Fethullah Gülen Terör Örgütü (FETÖ) ydü. Peki, o işbirliği neden bir darbeye dönüştü. Bunun çok derinlere inen farklı sebeplerin olduğu söylenilmektedir. Bu sebeplerin biri de FETÖ’ nun olduğu gibi görünmeyi büyük bir başarıyla gizlemesidir. Bunu, dini ve insanı duyguları kullanarak ustalıkla gizledi. 15 Temmuz gecesi ise olduğu gibi görünmeye kalkıştı. Yıllarca din kisvesine bürünerek gizlediği o çirkin emellerini göstererek halkın iradesine sahip olmak istedi. Ancak yüce Türk milleti canı pahasına buna müsaade etmedi. Sokaklara döküldüler, tankların önünde yattılar, yaralandılar ve şehit oldular. Ama iradesini kimseye teslim etmedi ve bundan sonrada etmeyecektir.

Vatan, millet ve bayrak uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

Cengiz Ceylan

Eğitimci Yazar

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.