Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Kartepe Zirvesi”nin ilimizin tanıtımı açısından çok önemli olduğunu ifade etmek isterim. Türkiye’nin tanınmış yazarlarının yanı sıra Almanya eski başbakanı başta olmak üzere çok sayıda önemli ismin Türkiye’de, Kocaeli’de ve hatta Kartepe’de olması son derece değerlidir. Kentin tarihi ve turistik alanlarının da tanıtımında önemli olduğunu düşündüğüm bu tür toplantıların bundan sonra da sürekli olarak yapılması gerektiğine inanıyorum.
Ama burada bir şartım olacak. Gebze’de mesleğe 29 yılını vermiş bir gazeteci olarak, programa Gebze, Darıca, Dilovası ve Çayırova’nın da gerçek anlamda dahil edilmesi gerekir. Zira Kocaeli’nin nüfus olarak yüzde 50’ye yakının oluşturulan Gebze bölgesinin de ciddi anlamda davet eksikliği yaşandığını gördüm. Kaymakam, rektör ve belediye başkanlarının dışında Gebze bölgesinden kaç kişinin katıldığını da merak ediyorum. Bu işin temelindeki sıkıntı şu kimler davet edilmeli ve nasıl edilmeliydi? Bunun için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu bölgede iyi bir davetiye listesi hazırlaması gerekiyor. Programa kimlerin davet edileceği, kimlere kimlerin davetiye götüreceği, ulaşım konusunda sıkıntı yaşayanların o alana nasıl ulaşacağı büyük bir titizlik içerisinde yapılmalıdır. Bölgede Büyükşehir Başkan Vekili, Büyükşehir koordinatörünün yanı sıra, Genel sekreter ve genel sekreter yardımcılığı, Basın yayın ve kültür işleri daire başkanlığı olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin milyonlarca lira harcama yaptığı dev bir organizasyonun için üzerinde muhatabının isminin dahi yazılmadığı şekilde davetiye göndermesi Kocaeli Büyükşehir’i hiç yakışmaz. Dost acı söyler bizden söylemesi. Gelecekte daha büyük sıkıntılar olabilir, o yüzden bugünden bunlara önlem alınması gerekir…
BİR MUHSİN YAZICIOĞLU VARDI!
Türk siyasetinde Muhsin Yazıcıoğlu isimli çok değerli bir isim vardı. Ömrünü devletine ve milletine mücadele ile geçirdi. 5,5 yılı hücrede olmak üzere 7,5 yıl cezaevinde kaldı ama devletinden hiçbir zaman şikayetçi olmadı. Hele ki herkesin köşeye sıkıştığı bir dönem olan 28 Şubat sürecinde “Namlusunu halka çevirmiş bir askere selam durmam” sözleri ile dikkatleri daha da çok üzerine çekti. İlkeli, dürüst ve gelecek vaat eden bir liderdi. Muhafazakar kesimin yüzde sekseni kendisini severdi ancak bunu sandığa yansıtmazdı. Merhum Yazıcıoğlu da bu tablo karşısında; “Biz mahallenin güzel kızıyız, herkes istiyor ama kimse almıyor” derdi. Her ne pahasına olursa olsun ilkelerinden asla taviz vermezdi. Ölümünden sonra da en çok konuşulan sözlerinden biri de; “30 saniye sonrasına hükmedemeyeceğin bir dünya için öyle fırıldak olmaya gerek yok” sözleri idi. 13 yıl önce hiç beklenmedik bir anda şüphelerin üzerinden kalkmadığı bir helikopter kazasında yaşamını yitirdi. Ankara’daki cenaze töreni de tam yaşantısı gibiydi. Binlerce insan O’nun için cenazede saf tuttu, dua etti ve gözyaşı döktü. Bugün, vefatının 13. Yılında yurdun büyük bir bölümünde dualarla anılacak. Darıca Yesevi Ocağı da üç gün peş-peşe yapacağı programla kendisini anacak. Herkes O’nu çok severdi ama başka bir Muhsin Yazıcıoğlu asla gelmeyecek. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Tüm gönüldaşlarına ve sevenlerine bir kez daha başsağlığı diliyoruz.