CHP’nin Dilovası adayı Yakup Törk oldu

Dilovası 13.02.2024 - 16:53, Güncelleme: 13.02.2024 - 16:53
 

CHP’nin Dilovası adayı Yakup Törk oldu

CHP Parti Meclisi, Dilovası Belediye Başkan adayı olarak Yakup Törk’ü belirledi. Törk, Darıca Belediye Başkan aday adayı olmuş fakat aday gösterilmemişti.

Darıca Belediye  Başkan aday adaylığı başvurusu yapan ancak aday gösterilmeyen Yakup Törk, bugün gerçekleştirilen Parti Meclisi toplantısında  CHP’nin Dilovası Belediye Başkan adayı olarak belirlendi. Yerel seçimler öncesinde  Kocaeli’de kazanın en çok kaynadığı ilçelerden biri de Darıca olmuştu. Son seçimde mevcut başkan Muzaffer Bıyık’a 11 bin oy farkla belediye başkanlığını kaptıran Yakup Törk 5 yıl aradan sonra da dört gözle aday olmayı bekliyordu.  Darıca Belediye Başkan aday adaylığı başvurusu yapan Yakup Törk, aday gösterilmemesinin ardından yaptığı açıklamada partisini hedef alarak, “Darıca’nın geleceğine ve umuduna ihanet edenler 31 Martta hezimeti yaşayacak ve bunun siyasi bedelini ödeyeceklerdir.” ifadeleri ile oldukça sert bir açıklama yayınlamıştı. Törk, Parti Meclisi toplantısında CHP’nin Dilovası Belediye Başkan adayı olarak belirlendi. YAKUP TÖRK KİMDİR ? 23 Nisan 1981 tarihinde Kocaeli’nin Darıca ilçesinde doğdu. İlkokulu 60. Yıl ilköğretim ve Orta öğrenimi Darıca Lisesi’nde tamamladı. 2004 yılında Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. İnşaat ve proje hizmeti veren İlbeyoğlu Mühendislik firmasıyla çalıştı. 2012-2014 yılında CHP Darıca İlçe sekreterliği görevinde bulundu. 2014 yılı yerel seçimlerinde CHP Darıca Belediye Başkan adayı oldu. Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli  Milletvekili adayı oldu. KYMD (Kocaeli yapı müteahhitleri derneği) kurucu üyeliği, DASİAD (Darıca Sanayici İş Adamları Derneği), KASİAD( Kars, Ardahan, Iğdır İş adamları derneği) İMO(İnşaat Mühendisleri Odası) Gebze temsilciği üyeliği, Darıca Kale Spor’da iki dönem kulüp başkanlığı yaptı.
CHP Parti Meclisi, Dilovası Belediye Başkan adayı olarak Yakup Törk’ü belirledi. Törk, Darıca Belediye Başkan aday adayı olmuş fakat aday gösterilmemişti.

Darıca Belediye  Başkan aday adaylığı başvurusu yapan ancak aday gösterilmeyen Yakup Törk, bugün gerçekleştirilen Parti Meclisi toplantısında  CHP’nin Dilovası Belediye Başkan adayı olarak belirlendi.

Yerel seçimler öncesinde  Kocaeli’de kazanın en çok kaynadığı ilçelerden biri de Darıca olmuştu. Son seçimde mevcut başkan Muzaffer Bıyık’a 11 bin oy farkla belediye başkanlığını kaptıran Yakup Törk 5 yıl aradan sonra da dört gözle aday olmayı bekliyordu. 

Darıca Belediye Başkan aday adaylığı başvurusu yapan Yakup Törk, aday gösterilmemesinin ardından yaptığı açıklamada partisini hedef alarak, “Darıca’nın geleceğine ve umuduna ihanet edenler 31 Martta hezimeti yaşayacak ve bunun siyasi bedelini ödeyeceklerdir.” ifadeleri ile oldukça sert bir açıklama yayınlamıştı. Törk, Parti Meclisi toplantısında CHP’nin Dilovası Belediye Başkan adayı olarak belirlendi.

YAKUP TÖRK KİMDİR ?

23 Nisan 1981 tarihinde Kocaeli’nin Darıca ilçesinde doğdu.

İlkokulu 60. Yıl ilköğretim ve Orta öğrenimi Darıca Lisesi’nde tamamladı. 2004 yılında Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

İnşaat ve proje hizmeti veren İlbeyoğlu Mühendislik firmasıyla çalıştı.

2012-2014 yılında CHP Darıca İlçe sekreterliği görevinde bulundu.

2014 yılı yerel seçimlerinde CHP Darıca Belediye Başkan adayı oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli  Milletvekili adayı oldu.

KYMD (Kocaeli yapı müteahhitleri derneği) kurucu üyeliği, DASİAD (Darıca Sanayici İş Adamları Derneği), KASİAD( Kars, Ardahan, Iğdır İş adamları derneği) İMO(İnşaat Mühendisleri Odası) Gebze temsilciği üyeliği, Darıca Kale Spor’da iki dönem kulüp başkanlığı yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.