MİLLETVEKİLİ BAYRAM: "ENGELLİ VE YAŞLI REFAHI BAKANLIĞININ KURULMASI ELZEMDİR"

Gündem 09.02.2024 - 16:38, Güncelleme: 09.02.2024 - 16:41
 

MİLLETVEKİLİ BAYRAM: "ENGELLİ VE YAŞLI REFAHI BAKANLIĞININ KURULMASI ELZEMDİR"

AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Serkan Bayram, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bayram, engelli bireylerin ve yaşlıların refahını artırmak için "Engelli ve Yaşlı Refahı Bakanlığı'nın Kurulması Elzemdir" çağrısında bulundu.

Milletvekili Serkan Bayram, Türkiye'nin demografik yapısındaki değişikliklere dikkat çekerek, engelli ve yaşlı bireylerin yaşadığı zorluklara çözüm bulunması gerektiğini vurguladı. Bayram, "Ülkemizde yaşanan depremler, afetler ve benzeri durumlar, engelli ve yaşlı nüfusun artmasına neden olmaktadır. Bu durum, toplum olarak bu kesimlere daha fazla önem vermeyi ve refahlarını artırmayı gerektiriyor." şeklinde konuştu. Basın toplantısında, Engelli ve Yaşlı Refahı Bakanlığı'nın kurulması gerekliliği üzerine detaylı açıklamalarda bulunan Bayram, bu bakanlığın engelli ve yaşlı bireyler için özel politikalar geliştireceğini ve yaşam standartlarını yükselteceğini belirtti. Bayram, "Engelli ve yaşlı bireylerimizin topluma entegrasyonunu sağlamak, hak ettikleri yaşam kalitesini sunmak ve onlara daha iyi bir gelecek vaat etmek için bu bakanlığın kurulması elzemdir." dedi. PEYGAMBERİMİZİN BU SÜNNETİNE BİR AN ÖNCE ULAŞALIM İSTİYORUM HEDEF TV iç yapımlarından Spor Müdürümüz Ümit Yıldırım’ın sunduğu ‘GÜNE MERHABA ’ 01. 11. 2023 tarihli programına  konuk olan AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Serkan Bayram konuya ilişkin bu açıklamayı yapmıştı: Peygamberimiz Hz Muhammed S.a.v 1400 yıl önce Yemen’ e vali atıyor ortopedik engelli bir sahabeyi , Medine’ye vekil tayin ediyor. Görme engelli bir sahabeyi. Peygamberimizin bu sünnetine de bir an önce ulaşalım istiyorum. Türkiye’ de sessiz devrim gerçekleştirdik 20 yıl boyunca ama artık bu sessiz devrimin taçlanması lazım. Bu taçlanmanın olması için Engelli ve Refah Bakanlığının kurulması gerekiyor. Ortopedik , fiziksel ve zihinsel gibi ayrı engel gruplarına göre Engelliler Genel Müdürlüğü adı altında daire başkanlıklarının oluşması lazım. Yaşlılara geldiğimiz zaman 2050 yılında Türkiye nüfusunun %50’si yaşlı ve 70 yaşın üzerindeki engellilerin oranı %45 bunun yanında yine rehabilitasyon ile ilgili bakım merkezleri olması lazım. ÖZEL HABER: ÜMİT YILDIRIM
AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Serkan Bayram, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bayram, engelli bireylerin ve yaşlıların refahını artırmak için "Engelli ve Yaşlı Refahı Bakanlığı'nın Kurulması Elzemdir" çağrısında bulundu.

Milletvekili Serkan Bayram, Türkiye'nin demografik yapısındaki değişikliklere dikkat çekerek, engelli ve yaşlı bireylerin yaşadığı zorluklara çözüm bulunması gerektiğini vurguladı. Bayram, "Ülkemizde yaşanan depremler, afetler ve benzeri durumlar, engelli ve yaşlı nüfusun artmasına neden olmaktadır. Bu durum, toplum olarak bu kesimlere daha fazla önem vermeyi ve refahlarını artırmayı gerektiriyor." şeklinde konuştu.

Basın toplantısında, Engelli ve Yaşlı Refahı Bakanlığı'nın kurulması gerekliliği üzerine detaylı açıklamalarda bulunan Bayram, bu bakanlığın engelli ve yaşlı bireyler için özel politikalar geliştireceğini ve yaşam standartlarını yükselteceğini belirtti. Bayram, "Engelli ve yaşlı bireylerimizin topluma entegrasyonunu sağlamak, hak ettikleri yaşam kalitesini sunmak ve onlara daha iyi bir gelecek vaat etmek için bu bakanlığın kurulması elzemdir." dedi.

PEYGAMBERİMİZİN BU SÜNNETİNE BİR AN ÖNCE ULAŞALIM İSTİYORUM

HEDEF TV iç yapımlarından Spor Müdürümüz Ümit Yıldırım’ın sunduğu ‘GÜNE MERHABA ’ 01. 11. 2023 tarihli programına  konuk olan AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Serkan Bayram konuya ilişkin bu açıklamayı yapmıştı: Peygamberimiz Hz Muhammed S.a.v 1400 yıl önce Yemen’ e vali atıyor ortopedik engelli bir sahabeyi , Medine’ye vekil tayin ediyor. Görme engelli bir sahabeyi. Peygamberimizin bu sünnetine de bir an önce ulaşalım istiyorum. Türkiye’ de sessiz devrim gerçekleştirdik 20 yıl boyunca ama artık bu sessiz devrimin taçlanması lazım. Bu taçlanmanın olması için Engelli ve Refah Bakanlığının kurulması gerekiyor. Ortopedik , fiziksel ve zihinsel gibi ayrı engel gruplarına göre Engelliler Genel Müdürlüğü adı altında daire başkanlıklarının oluşması lazım. Yaşlılara geldiğimiz zaman 2050 yılında Türkiye nüfusunun %50’si yaşlı ve 70 yaşın üzerindeki engellilerin oranı %45 bunun yanında yine rehabilitasyon ile ilgili bakım merkezleri olması lazım.

ÖZEL HABER: ÜMİT YILDIRIM

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.