Darıca’da Turizm haftası coşkuyla kutlandı

Darıca 16.04.2015 - 16:14, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Darıca’da Turizm haftası coşkuyla kutlandı

Darıca’da Turizm haftası Süreyya Yalçın Ortaokulu’nun düzenlendiği program Deniz Yıldızları Endüstri Meslek Lisesi ev sahipliğin de kutlandı.

Turizm haftası nedeniyle bugün yapılan düzenlenen programa Darıca Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Darıca Kaymakamı Yazı İşleri Müdürü Dursun Düzgün, Darıca Kaymakamlığı Mal Müdürü Hüseyin Mehmet Turan, Ak Parti İlçe Yönetici İsmail Ramazanoğlu, İlçe okulların okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.  Program saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasıyla başladı. Program da konuşmasını yapan Darıca Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, ‘’Turizm bilincinin oluşması ve ekonomik potansiyel olan turizm sektörünün bu tip kutlamalarla daha da gelişmesi en büyük dileğimiz. Turizm bilincini tüm topluma yayabilmek için Ülkemizin pek çok bölgesinde 1 hafta sürecek programlar yapılacak. Turizm sadece bu işle uğrasan profesyonel insanların değil tüm ülkenin ortak hedefidir. Herkes üzerine düşen görevi yapmak zorundadır. Bizler şehirlerin misafirlerinin iyi ağırlamak onarlı memnun bir şekilde uğurlamanın yanında toplumuzun ve öğrencilerimize bu bilincinde vermek durumundayız. Bunu yapmak da turizme en büyük güç olacaktır. ‘’ dedi. Programın Turizm haftası ile ilgili konuşma, Darıca tanıtım ve Türkiye Turizm adlı video, Öğrencilerin hazırladığı şiirler, Turistler otelde adlı skeç, pankartlar ve halk oyunları gösterimi ile devam etti. Ağrı Yöresi coşturdu Süreyya Yalçın Ortaokulu Halk Oyunları grubunun gösterisin de Ağrı Yöresine ait gösterileriyle çıktıkları sahnede salon da büyük coşku yaşattılar. Protokol, öğretmenler ve öğrenciler büyük ilgiyle ve keyifli bir şekilde Ağrı Yöresel halk oyunlarının izlediler. Programın sonunda turizm haftası nedeniyle yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediye takdim edildi. Resim dalında dereceye giren öğrenciler, 1-Fatma Gökçe Göksu     - Ressam Osman Hamdi Bey İlkokulu 2-Aslı Çiğdem                    - Barış İlkokulu 3-Ayşe Irmak Kara           - Servet Çambol İlkokulu Şiir dalında dereceye giren öğrenciler, 1-Umut Furkan Torun     - Ressam Osman Hamdibey Ortaokulu 2-Elifnaz Sucu                  - Darıca İmamhatip Ortaokulu 3-Ceren Aydın                 - Mehmet Akif Ortaokulu Kompozisyon dalında dereceye giren öğrenciler, 1-Betül Çakır                   - Darıca Fen Lisesi 2-Cansel Dorak               - Darıca Neşet Yalçın Anadolu Lisesi 3-Derya Akın                    - TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Deniz Yıldızları Endüstri Meslek Lisesi’nde dereceye giren öğrencileri hediye takdim edilmesiyle sonlanan program öğrencilerin Turizm haftası nedeniyle yaptığı resimlerin sergisi ve yöresel yemeklerin tanıtılmasıyla için Süreyya Yalçın Ortaokulu‘nda devam etti. Her yörenin yemeği vardı Deniz Yıldızları Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen programın ardından Süreyya Yalçın Ortaokulu’na gelen Protokol resim sergisinin yanı sıra okulda açılan yöresel stantları gezdi. Turizm haftası nedeniyle Süreyya Yalçın Ortaokulu’nda her yörenin yemekleri sunuldu.  Fazla çeşitlerle yöresel yemeklerin davetlilere sunulduğu okulda farklı lezzetler tadıldı. 
Darıca’da Turizm haftası Süreyya Yalçın Ortaokulu’nun düzenlendiği program Deniz Yıldızları Endüstri Meslek Lisesi ev sahipliğin de kutlandı.

Turizm haftası nedeniyle bugün yapılan düzenlenen programa Darıca Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Darıca Kaymakamı Yazı İşleri Müdürü Dursun Düzgün, Darıca Kaymakamlığı Mal Müdürü Hüseyin Mehmet Turan, Ak Parti İlçe Yönetici İsmail Ramazanoğlu, İlçe okulların okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 Program saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasıyla başladı. Program da konuşmasını yapan Darıca Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, ‘’Turizm bilincinin oluşması ve ekonomik potansiyel olan turizm sektörünün bu tip kutlamalarla daha da gelişmesi en büyük dileğimiz. Turizm bilincini tüm topluma yayabilmek için Ülkemizin pek çok bölgesinde 1 hafta sürecek programlar yapılacak. Turizm sadece bu işle uğrasan profesyonel insanların değil tüm ülkenin ortak hedefidir. Herkes üzerine düşen görevi yapmak zorundadır. Bizler şehirlerin misafirlerinin iyi ağırlamak onarlı memnun bir şekilde uğurlamanın yanında toplumuzun ve öğrencilerimize bu bilincinde vermek durumundayız. Bunu yapmak da turizme en büyük güç olacaktır. ‘’ dedi.

Programın Turizm haftası ile ilgili konuşma, Darıca tanıtım ve Türkiye Turizm adlı video, Öğrencilerin hazırladığı şiirler, Turistler otelde adlı skeç, pankartlar ve halk oyunları gösterimi ile devam etti.

Ağrı Yöresi coşturdu

Süreyya Yalçın Ortaokulu Halk Oyunları grubunun gösterisin de Ağrı Yöresine ait gösterileriyle çıktıkları sahnede salon da büyük coşku yaşattılar. Protokol, öğretmenler ve öğrenciler büyük ilgiyle ve keyifli bir şekilde Ağrı Yöresel halk oyunlarının izlediler.

Programın sonunda turizm haftası nedeniyle yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediye takdim edildi.

Resim dalında dereceye giren öğrenciler,

1-Fatma Gökçe Göksu     - Ressam Osman Hamdi Bey İlkokulu

2-Aslı Çiğdem                    - Barış İlkokulu

3-Ayşe Irmak Kara           - Servet Çambol İlkokulu

Şiir dalında dereceye giren öğrenciler,

1-Umut Furkan Torun     - Ressam Osman Hamdibey Ortaokulu

2-Elifnaz Sucu                  - Darıca İmamhatip Ortaokulu

3-Ceren Aydın                 - Mehmet Akif Ortaokulu

Kompozisyon dalında dereceye giren öğrenciler,

1-Betül Çakır                   - Darıca Fen Lisesi

2-Cansel Dorak               - Darıca Neşet Yalçın Anadolu Lisesi

3-Derya Akın                    - TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Deniz Yıldızları Endüstri Meslek Lisesi’nde dereceye giren öğrencileri hediye takdim edilmesiyle sonlanan program öğrencilerin Turizm haftası nedeniyle yaptığı resimlerin sergisi ve yöresel yemeklerin tanıtılmasıyla için Süreyya Yalçın Ortaokulu‘nda devam etti.

Her yörenin yemeği vardı

Deniz Yıldızları Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen programın ardından Süreyya Yalçın Ortaokulu’na gelen Protokol resim sergisinin yanı sıra okulda açılan yöresel stantları gezdi.

Turizm haftası nedeniyle Süreyya Yalçın Ortaokulu’nda her yörenin yemekleri sunuldu.  Fazla çeşitlerle yöresel yemeklerin davetlilere sunulduğu okulda farklı lezzetler tadıldı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.