Emeklinin gözü zamda

16.02.2015 - 10:27, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

Emeklinin gözü zamda

10.5 milyon emekli adına Türkiye Emekliler Derneğinden çağrı geldi: Emeklileri zam verme konusunda ayırmayın. Yüzdeli değil, seyyanen zamlarla destekleyin...

Emeklilerin gündeminden zam konusu düşmüyor. Memur emeklilerine başka, işçi ve Bağ-Kur emeklilerine başka zam verilmesi tepkilere yol açarken, özellikle düşük maaşlılar da yüzdeli zamlardan şikayet ediyor. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), emekliler adına çağrı yaptı: "Emeklileri zam verme konusunda ayırmayın. Yüzdeli değil, seyyanen zamlarla destekleyin."  YÜZDELİ ZAMMA KARŞIYIZ  TÜED Başkanı Kazım Ergün, Karabük Emekliler Derneği'nin olağan genel kurulunda yaptığı konuşmada, Türkiye'de 10 milyonu aşkın emekli olduğuna dikkat çekti. "Memur ve memur emeklisinin zammını devletimiz veriyor. İşçi ve Bağ-Kur emeklisinin zammını iseTürkiye İstatistik Kurumu veriyor" diyen Ergün, yetkililere "Memur ve emeklisine yüzde 3veriyorsunuz. İşçi ve Bağ-Kur emeklisine 6 aylık enflasyon toplamı yüzde 2.32veriyorsunuz. Hiç değilse zam verme konusunda ayırmayın" diye seslendi. Yüzdeli zamlara karşı olduklarını belirten Kazım Ergün, "Yüzdeli zam, zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapar. Emekliyi böyle yüzdeli zamlarla değil de seyyanen zamlarla desteklemelerini rica ediyoruz" ifadesini kullandı. Halen memur emeklilerinin zamları memurlarla birlikte toplu sözleşmeyle belirleniyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise her yıl Ocak ve Temmuz aylarında bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon kadar zam alıyor.
10.5 milyon emekli adına Türkiye Emekliler Derneğinden çağrı geldi: Emeklileri zam verme konusunda ayırmayın. Yüzdeli değil, seyyanen zamlarla destekleyin...

Emeklilerin gündeminden zam konusu düşmüyor. Memur lerine başka, işçi ve Bağ-Kur emeklilerine başka zam verilmesi tepkilere yol açarken, özellikle düşük maaşlılar da yüzdeli zamlardan şikayet ediyor. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), emekliler adına çağrı yaptı: "Emeklileri zam verme konusunda ayırmayın. Yüzdeli değil, larla destekleyin." 

YÜZDELİ ZAMMA KARŞIYIZ 
TÜED Başkanı Kazım Ergün, Karabük Emekliler Derneği'nin olağan genel kurulunda yaptığı konuşmada, Türkiye'de 10 milyonu aşkın emekli olduğuna dikkat çekti. "Memur ve memur emeklisinin zammını devletimiz veriyor. İşçi ve Bağ-Kur emeklisinin zammını iseTürkiye İstatistik Kurumu veriyor" diyen Ergün, yetkililere "Memur ve emeklisine yüzde 3veriyorsunuz. İşçi ve Bağ-Kur emeklisine 6 aylık enflasyon toplamı yüzde 2.32veriyorsunuz. Hiç değilse zam verme konusunda ayırmayın" diye seslendi. Yüzdeli zamlara karşı olduklarını belirten Kazım Ergün, "Yüzdeli zam, zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapar. Emekliyi böyle yüzdeli zamlarla değil de seyyanen zamlarla desteklemelerini rica ediyoruz" ifadesini kullandı. Halen memur emeklilerinin zamları memurlarla birlikte toplu sözleşmeyle belirleniyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise her yıl Ocak ve Temmuz aylarında bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon kadar zam alıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.