Kadro Tamam...İşte Detayları

22.03.2016 - 08:42, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Kadro Tamam...İşte Detayları

Kamuda asıl işi yapan işçilere kadro için düğmeye basıldı. Düzenleme tamam. 150-200 bin işçi yararlanacak, 100'e yakın kurumda istihdam yaratılacak. Ana kriter, seçim öncesi işe girmiş olmak...

Kamuda çalışan taşeron işçilerin gözü Ankara'ya çevrildi. Asıl işi yapan taşeron işçilerkadroya alınacak. Düzenlemeden 150-200 bin işçinin yararlanması beklenirken, 100'e yakın kurumda istihdam yaratılacak. Kadroya alınacak işçilerin seçim öncesinden itibaren taşeron olarak çalışmış olması gerekiyor. Kamu kurumları inisiyatif kullanarak taşeron işçi çalıştıramayacak. İşçilerin kadroya alınacağı kurumlar arasında Meclis, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Anayasa Mahkemesi, HSYK, MİT, bakanlıklar, Emniyet ve Hazine de yer alıyor. Hükümet, alt işverenlik kapsamında asıl işlerde çalışanların kadroya alınma koşulları, süre, uygulamaya ilişkin esasları belirledi. Taşeron işçiye kadro konusunda bazı başlıklar şöyle: LİSTE DIŞINDAKİLER ALINMAYACAK: Yasal düzenlemenin ardından kamuda asıl işi yapan taşeron işçiler kadroya alınmaya başlayacak.  KADRO İÇİN 3 AYLIK SÜRE: Belirlenen koşulları taşıyan işçiler incelemenin ardından 3 ay içinde kadroya alınacak.  SEÇİMDEN ÖNCE İŞE ALINANLAR: Kadroya alınacak işçilerin seçim öncesinden itibaren taşeron olarak çalışmış olması gerekiyor.  BELİRSİZLİK KALKIYOR: Bazı işçiler kamu görevlisi ve geçici personel statüsüne geçirilecek. Memur eliyle yürütülen işlerin neler olduğuna yönelik belirsizlik ortadan kaldırılacak. Yapılması zorunlu olan atölye, bahçe, bakım işlerinde çalışan taşeronlar kamu işçisi statüsüne kavuşacak.  KİMLER KADROYA ALINACAK?: Bu kapsamda adliye, havaalanı, özel güvenlik elemanlarının bir kısmı da ihtiyaca göre kadroya alınacak. Kamu kurumlarındaki taşeron işçilerden belli özellikleri taşıyanlar da bu kapsamda değerlendirilecek.SOSYAL HAKLAR İYİLEŞİYOR  İZİNLER ARTACAK: Yapılan çalışma kapsamında öncelikle çalışma şartları iyileştirilecek,yıllık izinlerde de düzenlemeye gidilecek. Esas işte taşeron çalıştırılamayacak. Yardımcı işler hizmet alımı yoluyla yapılacak.  EMEKLİ OLMAMA ŞARTI: Kadroya alınması için işçinin herhangi bir sigortalılıktan emekli olmaması gerekiyor.  KPSS SORUNU ÇÖZÜLÜYOR: Kamuya geçiş için zorunlu olan KPSS sorunu ortadan kaldırılırken, düzenlemenin kapsamı geniş tutulacak.  BELEDİYELERİ DE KAPSAR MI?: Belediyeler, il özel idarelerinin en yüksek karar organının talebiyle belediyelerde çalışanlar da kadroya geçiş yapabilecek. Belediyelere ait şirketlerde ihale yoluyla çalışanlara kadro verilmeyecek.TARİH KRİTERİ VAR İNİSİYATİF KULLANILAMAYACAK: Kamu kurumları inisiyatif kullanarak taşeron işçi çalıştıramayacak. Yeni dönemde kamuda taşeron ancak teknolojik nedenlerle uzmanlık gerektiren işlerde çalıştırılabilecek. Bazı meslekler ise onaya tabi olacak.
Kamuda asıl işi yapan işçilere kadro için düğmeye basıldı. Düzenleme tamam. 150-200 bin işçi yararlanacak, 100'e yakın kurumda istihdam yaratılacak. Ana kriter, seçim öncesi işe girmiş olmak...

Kamuda çalışan  işçilerin gözü Ankara'ya çevrildi. Asıl işi yapan taşeron işçilerya alınacak. Düzenlemeden 150-200 bin işçinin yararlanması beklenirken, 100'e yakın kurumda istihdam yaratılacak. Kadroya alınacak işçilerin seçim öncesinden itibaren taşeron olarak çalışmış olması gerekiyor. Kamu kurumları inisiyatif kullanarak taşeron işçi çalıştıramayacak. İşçilerin kadroya alınacağı kurumlar arasında Meclis, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Anayasa Mahkemesi, HSYK, MİT, bakanlıklar, Emniyet ve Hazine de yer alıyor. Hükümet, alt işverenlik kapsamında asıl işlerde çalışanların kadroya alınma koşulları, süre, uygulamaya ilişkin esasları belirledi. Taşeron işçiye kadro konusunda bazı başlıklar şöyle: LİSTE DIŞINDAKİLER ALINMAYACAK: Yasal düzenlemenin ardından kamuda asıl işi yapan taşeron işçiler kadroya alınmaya başlayacak.

 KADRO İÇİN 3 AYLIK SÜRE: Belirlenen koşulları taşıyan işçiler incelemenin ardından 3 ay içinde kadroya alınacak.

 SEÇİMDEN ÖNCE İŞE ALINANLAR: Kadroya alınacak işçilerin seçim öncesinden itibaren taşeron olarak çalışmış olması gerekiyor.

 BELİRSİZLİK KALKIYOR: Bazı işçiler kamu görevlisi ve geçici personel statüsüne geçirilecek. Memur eliyle yürütülen işlerin neler olduğuna yönelik belirsizlik ortadan kaldırılacak. Yapılması zorunlu olan atölye, bahçe, bakım işlerinde çalışan taşeronlar kamu işçisi statüsüne kavuşacak.

 KİMLER KADROYA ALINACAK?: Bu kapsamda adliye, havaalanı, özel güvenlik elemanlarının bir kısmı da ihtiyaca göre kadroya alınacak. Kamu kurumlarındaki taşeron işçilerden belli özellikleri taşıyanlar da bu kapsamda değerlendirilecek.SOSYAL HAKLAR İYİLEŞİYOR
 İZİNLER ARTACAK: Yapılan çalışma kapsamında öncelikle çalışma şartları iyileştirilecek,yıllık izinlerde de düzenlemeye gidilecek. Esas işte taşeron çalıştırılamayacak. Yardımcı işler hizmet alımı yoluyla yapılacak.

 EMEKLİ OLMAMA ŞARTI: Kadroya alınması için işçinin herhangi bir sigortalılıktan emekli olmaması gerekiyor.

 KPSS SORUNU ÇÖZÜLÜYOR: Kamuya geçiş için zorunlu olan KPSS sorunu ortadan kaldırılırken, düzenlemenin kapsamı geniş tutulacak.

 BELEDİYELERİ DE KAPSAR MI?: Belediyeler, il özel idarelerinin en yüksek karar organının talebiyle belediyelerde çalışanlar da kadroya geçiş yapabilecek. Belediyelere ait şirketlerde ihale yoluyla çalışanlara kadro verilmeyecek.TARİH KRİTERİ VAR
İNİSİYATİF KULLANILAMAYACAK: Kamu kurumları inisiyatif kullanarak taşeron işçi çalıştıramayacak. Yeni dönemde kamuda taşeron ancak teknolojik nedenlerle uzmanlık gerektiren işlerde çalıştırılabilecek. Bazı meslekler ise onaya tabi olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.