KARDEŞ BULUŞMASI

Darıca 11.04.2016 - 09:58, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

KARDEŞ BULUŞMASI

Darıca Osmangazi Mahallesi ve Piri Reis Mahallesi’nin hayata geçirdiği “Kardeş Mahalle” projesi kapmasında iki mahallede bulunan dernekler ve sivil toplum kuruluşları kahvaltıda bir araya geldi. Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak da oluşuma destek vererek “kardeş mahalle uygulaması diğer mahallelerimize örnek olmalı” dedi.

Darıca’da bulunan Osmangazi Mahallesi ve Piri Reis Mahallesi geçtiğimiz aylarda örnek bir karar alarak “kardeş mahalle” protokolü imzalamıştı. Osmangazi Mahallesi Muhtarı Kenan Demirbaş ve Piri Reis Mahallesi muhtarı Fuat Yaşar’ın öncülüğünde oluşturulan projeye il dernekleri ve sivil toplum kuruluşları da destek vermişti. Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ın da desteklediği kardeş mahalle projesi kapsamında iki mahallenin temsilcileri dün Osmangazi’de bulunan Batmanlılar Derneği’nde kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya Darıca belediye Başkanı Şükrü Karabacak, başkan yardımcısı Mustafa İltekin, Osmangazi Mahallesi Muhtarı Kenan Demirbaş ve Piri Reis Mahallesi muhtarı Fuat Yaşar ile belediye meclis üyeleri, dernek başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Toplantıdan önce selamlama konuşması yapan Osmangazi Mahallesi Muhtarı Kenan Demirbaş ve Piri Reis Mahallesi muhtarı Fuat Yaşar, birlik beraberlik mesajları verdi. KARDEŞ MAHALLE ÖRNEK OLMALI Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak da toplantıya katılarak kardeş mahalle projesinin sonuna kadar arkasında olduğunun mesajını verdi. Uygulamanın diğer mahallelere de örnek olması gerektiğini belirten Karabacak, “Özellikle ülkemizin son günlerde içerisinde olduğu bu zor günlerde en çok ihtiyacımız olan şey birlik ve beraberliktir. Ülkemizi bölmek isteyenlere en güzel cevap kardeşlik bağlarımızı güçlendirmek olacaktır. Bu anlamda Osmangazi ve Piri Reis mahallelerimizi tebrik ediyorum. Ben de belediye başkanı olarak kardeş mahalle projesinin sonuna kadar arkasındayım. Hepimiz farklı şehirlerden Darıca’ya gelmiş olabiliriz. Ama artık Darıcalı olduk ve burada hep birlikte kardeşlik duygularıyla birlik beraberlik içinde olmalıyız. Bu oluşuma destek veren herkesi tebrik ediyorum.” diye konuştu. BAŞKAN PROJELERİ ANLATTI Mahalle sakinlerine Darıca’da yapılacak projeleri de anlatan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, “Darıca’nın ve mahallelerimizin daha yaşanabilir yerler olması için gece gündüz çalışıyoruz. Çok önemli projelerimiz var. Osmangazi Mahallesi’nin de yürüyerek ulaşabileceği bir yer olan Nenehatun stadının yanında 35 dönüm alanda Kent Park yapacağız. Osmangazi mahallemizde katı atık toplama merkezimizi açtık. Her türlü ihtiyacınıza cevap verecek Avrupa standartlarında bir tesis yaptık. Yine Osmangazi mahallemize Şentepe Cami’nin orada Mahalle Konağı yapacağız. Mahalle konağımız 7’den 70’e herkesin hizmetinde olacak. Osmangazi’nin en büyük eksikliğinin sağlık ocağı olduğunu biliyoruz. O sorunu da çözeceğiz. Sadece Osmangazi’de değil Darıca’nın tamamını ilgilendiren projelerimizi bir bir hayata geçireceğiz.” dedi.
Darıca Osmangazi Mahallesi ve Piri Reis Mahallesi’nin hayata geçirdiği “Kardeş Mahalle” projesi kapmasında iki mahallede bulunan dernekler ve sivil toplum kuruluşları kahvaltıda bir araya geldi. Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak da oluşuma destek vererek “kardeş mahalle uygulaması diğer mahallelerimize örnek olmalı” dedi.

Darıca’da bulunan Osmangazi Mahallesi ve Piri Reis Mahallesi geçtiğimiz aylarda örnek bir karar alarak “kardeş mahalle” protokolü imzalamıştı. Osmangazi Mahallesi Muhtarı Kenan Demirbaş ve Piri Reis Mahallesi muhtarı Fuat Yaşar’ın öncülüğünde oluşturulan projeye il dernekleri ve sivil toplum kuruluşları da destek vermişti. Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ın da desteklediği kardeş mahalle projesi kapsamında iki mahallenin temsilcileri dün Osmangazi’de bulunan Batmanlılar Derneği’nde kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya Darıca belediye Başkanı Şükrü Karabacak, başkan yardımcısı Mustafa İltekin, Osmangazi Mahallesi Muhtarı Kenan Demirbaş ve Piri Reis Mahallesi muhtarı Fuat Yaşar ile belediye meclis üyeleri, dernek başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Toplantıdan önce selamlama konuşması yapan Osmangazi Mahallesi Muhtarı Kenan Demirbaş ve Piri Reis Mahallesi muhtarı Fuat Yaşar, birlik beraberlik mesajları verdi.

KARDEŞ MAHALLE ÖRNEK OLMALI

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak da toplantıya katılarak kardeş mahalle projesinin sonuna kadar arkasında olduğunun mesajını verdi. Uygulamanın diğer mahallelere de örnek olması gerektiğini belirten Karabacak, “Özellikle ülkemizin son günlerde içerisinde olduğu bu zor günlerde en çok ihtiyacımız olan şey birlik ve beraberliktir. Ülkemizi bölmek isteyenlere en güzel cevap kardeşlik bağlarımızı güçlendirmek olacaktır. Bu anlamda Osmangazi ve Piri Reis mahallelerimizi tebrik ediyorum. Ben de belediye başkanı olarak kardeş mahalle projesinin sonuna kadar arkasındayım. Hepimiz farklı şehirlerden Darıca’ya gelmiş olabiliriz. Ama artık Darıcalı olduk ve burada hep birlikte kardeşlik duygularıyla birlik beraberlik içinde olmalıyız. Bu oluşuma destek veren herkesi tebrik ediyorum.” diye konuştu.

BAŞKAN PROJELERİ ANLATTI

Mahalle sakinlerine Darıca’da yapılacak projeleri de anlatan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, “Darıca’nın ve mahallelerimizin daha yaşanabilir yerler olması için gece gündüz çalışıyoruz. Çok önemli projelerimiz var. Osmangazi Mahallesi’nin de yürüyerek ulaşabileceği bir yer olan Nenehatun stadının yanında 35 dönüm alanda Kent Park yapacağız. Osmangazi mahallemizde katı atık toplama merkezimizi açtık. Her türlü ihtiyacınıza cevap verecek Avrupa standartlarında bir tesis yaptık. Yine Osmangazi mahallemize Şentepe Cami’nin orada Mahalle Konağı yapacağız. Mahalle konağımız 7’den 70’e herkesin hizmetinde olacak. Osmangazi’nin en büyük eksikliğinin sağlık ocağı olduğunu biliyoruz. O sorunu da çözeceğiz. Sadece Osmangazi’de değil Darıca’nın tamamını ilgilendiren projelerimizi bir bir hayata geçireceğiz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.