GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Memur amire amir memura

Ekonomi 23.02.2017 - 14:54, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Memur amire amir memura

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, uzun süredir merak edilen memura performans sisteminin ayrıntılarına ilişkin açıklama yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 657 Sayılı Kanun kapsamında iş güvencesinin tapulu mal gibi olmasının yanlış olduğunu belirterek, "Memurun kendisini geliştirmesinin yolu açılmalı, liyakati, performansı değerlendirebilmeli. Yılların getirdiği kıdemle, birikimle bunu ölçmek doğru değil. Bunda da ısrarla güvence diyorsak kamu da beklediği hizmeti alamaz. Mesleklere göre 5 yılda bir kendini çek edebilen bir sistem olmalı" demişti. BAKANLIK TARTIŞMALARA SON NOKTAYI KOYDU   Müezzinoğlu'nun bu sözleri sonrasında bazı sendika ve muhalefet temsilcileri 2.5 milyon memurun iş güvencesinin kaldırılacağını iddia etmişti. Bu tartışmaların ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Basın ve  Halkla İlişkiler Müşavirliği, uzun süredir üzerinde çalışılan memura performans sisteminin ayrıntılarına ilişkin bir açıklama yaptı. "Devlet Personel Başkanlığınca hazırlanan Kamu Personelinin Başarılarının Değerlendirilmesine İlişkin Genel Yönetmelik Taslağına ilişkin olarak kamuoyunda oluşması muhtemel yanlış anlaşılmaların önüne geçilmesinin faydalı olacağı düşünülmektedir" denilen açıklama şöyle devam etti: AMİR, NOTUYLA BİRLİKTE GEREKÇESİNİ DE AÇIKLAYACAK - Hazırlanan başarı değerlendirme sistemiyle kamu personelinin çalışma güvencesi daha da güçlendirilmiştir. - Sistem tamamen açık ve şeffaftır. Amirlerce verilecek puanlar izleme formuna dayanacaktır ve gerekçeli olacaktır. - Planlama, geri bildirim ve değerleme aşamaları katılımcı bir şekilde gerçekleştirilecektir. MEMUR DA AMİRİNE NOT VERECEK - Astlar, en yakın üstleri tarafından değerlendirildiği gibi, üstler de en yakın astları tarafından değerlendirilecektir. VATANDAŞ VE ARKADAŞ DA MEMURA NOT VERECEK - İş arkadaşları ve hizmetten yararlananlar da belirli ölçülerde değerlendirme sistemine dâhil edilmiştir. MEMURUN KADERİ AMİRİN İKİ DUDAĞI ARASINDA DEĞİL - Dolayısıyla, öngörülen sistemde kamu görevlilerinin kaderi sadece amirlerin iki dudağı arasında değildir. NOTU DÜŞÜK OLAN EĞİTİME ALINACAK - Hazırlanan Tasarıda, düşük başarı gösteren personel, öncelikle gelişim planları çerçevesinde hizmet içi eğitime tabi tutulacaktır. Birincil amaç, başarısız personelin tespit edilen eksikliklerini eğitimle tamamlamaktır. EĞİTİMDE BAŞARISIZ OLANIN GÖREVİ DEĞİŞECEK Buna rağmen başarısız olmaya devam eden personel, başarılı olabileceği başka bir görevde veya görev yerinde değerlendirilecektir. Bu durum, hem ilgili personelin lehinedir, hem de kamu yararının gereğidir. GÖREVLERİNE SON VERİLMEYECEK Devlet memurlarının görevlerine son verilmesi ise söz konusu değildir. BAŞARI NOTU NE İŞE YARAYACAK? Başarılı personelin bu durumu; · Görevde yükselmelerinde, · Görevleriyle ilgili kişisel gelişim imkânlarının desteklenmesinde, · Yurt dışı görevlendirmelerde · İnsan kaynakları planlamasının diğer alanlarında değerlendirilecektir. NOTU YÜKSEK OLANA EKSTRA MAAŞ YOK Ayrıca, Devlet memurlarına yönelik herhangi bir performans ödemesi öngörülmemektedir.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, uzun süredir merak edilen memura performans sisteminin ayrıntılarına ilişkin açıklama yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 657 Sayılı Kanun kapsamında iş güvencesinin tapulu mal gibi olmasının yanlış olduğunu belirterek, "Memurun kendisini geliştirmesinin yolu açılmalı, liyakati, performansı değerlendirebilmeli. Yılların getirdiği kıdemle, birikimle bunu ölçmek doğru değil. Bunda da ısrarla güvence diyorsak kamu da beklediği hizmeti alamaz. Mesleklere göre 5 yılda bir kendini çek edebilen bir sistem olmalı" demişti.

BAKANLIK TARTIŞMALARA SON NOKTAYI KOYDU

 

Müezzinoğlu'nun bu sözleri sonrasında bazı sendika ve muhalefet temsilcileri 2.5 milyon memurun iş güvencesinin kaldırılacağını iddia etmişti.

Bu tartışmaların ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Basın ve  Halkla İlişkiler Müşavirliği, uzun süredir üzerinde çalışılan memura performans sisteminin ayrıntılarına ilişkin bir açıklama yaptı.

"Devlet Personel Başkanlığınca hazırlanan Kamu Personelinin Başarılarının Değerlendirilmesine İlişkin Genel Yönetmelik Taslağına ilişkin olarak kamuoyunda oluşması muhtemel yanlış anlaşılmaların önüne geçilmesinin faydalı olacağı düşünülmektedir" denilen açıklama şöyle devam etti:

AMİR, NOTUYLA BİRLİKTE GEREKÇESİNİ DE AÇIKLAYACAK

- Hazırlanan başarı değerlendirme sistemiyle kamu personelinin çalışma güvencesi daha da güçlendirilmiştir.

- Sistem tamamen açık ve şeffaftır. Amirlerce verilecek puanlar izleme formuna dayanacaktır ve gerekçeli olacaktır.

- Planlama, geri bildirim ve değerleme aşamaları katılımcı bir şekilde gerçekleştirilecektir.

MEMUR DA AMİRİNE NOT VERECEK

- Astlar, en yakın üstleri tarafından değerlendirildiği gibi, üstler de en yakın astları tarafından değerlendirilecektir.

VATANDAŞ VE ARKADAŞ DA MEMURA NOT VERECEK

- İş arkadaşları ve hizmetten yararlananlar da belirli ölçülerde değerlendirme sistemine dâhil edilmiştir.

MEMURUN KADERİ AMİRİN İKİ DUDAĞI ARASINDA DEĞİL

- Dolayısıyla, öngörülen sistemde kamu görevlilerinin kaderi sadece amirlerin iki dudağı arasında değildir.

NOTU DÜŞÜK OLAN EĞİTİME ALINACAK

- Hazırlanan Tasarıda, düşük başarı gösteren personel, öncelikle gelişim planları çerçevesinde hizmet içi eğitime tabi tutulacaktır. Birincil amaç, başarısız personelin tespit edilen eksikliklerini eğitimle tamamlamaktır.

EĞİTİMDE BAŞARISIZ OLANIN GÖREVİ DEĞİŞECEK

Buna rağmen başarısız olmaya devam eden personel, başarılı olabileceği başka bir görevde veya görev yerinde değerlendirilecektir. Bu durum, hem ilgili personelin lehinedir, hem de kamu yararının gereğidir.

GÖREVLERİNE SON VERİLMEYECEK

Devlet memurlarının görevlerine son verilmesi ise söz konusu değildir.

BAŞARI NOTU NE İŞE YARAYACAK?

Başarılı personelin bu durumu;

· Görevde yükselmelerinde,

· Görevleriyle ilgili kişisel gelişim imkânlarının desteklenmesinde,

· Yurt dışı görevlendirmelerde

· İnsan kaynakları planlamasının diğer alanlarında değerlendirilecektir.

NOTU YÜKSEK OLANA EKSTRA MAAŞ YOK

Ayrıca, Devlet memurlarına yönelik herhangi bir performans ödemesi öngörülmemektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.