Mesele Memleket Meselesi

Kocaeli 06.04.2017 - 15:06, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Mesele Memleket Meselesi

CHP KOCAELİ MİLLETVEKİLİ HAYDAR AKAR, “HAYIR”I ÇAYIROVA’DA ANLATTI

Referandum süreci boyunca sahada olan CHP örgütü Hayır çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Referandum süreci boyunca sahada olan CHP örgütü Hayır çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz gün Çayırova’da temaslarda bulunan Akar, son bir yılda Türkiye genelinde 100 binin üzerinde esnafın kepenk kapatmak zorunda kaldığını belirtti. Satış yapamadığı için bankalara ve başka kuruluşlara borçlanan esnafa yönelik kredi müjdelerinin de kağıt üzerinde kaldığını hatırlatan Akar, Sanayi sitesinde, sokakta, caddede yani her gittiğimiz yerde esnafımız dert yanıyor. Esnaflar üretmek istiyor ama piyasa çok kötü. Ekonomide başarı hikayelerini anlatanlar esnafların sorunlarını ya bilmiyorlar, ya da bilmezden geliyorlar” diye konuştu. Akar, 1 Kasım öncesi AK Parti’nin seçim vaatlerinde vatandaşa, esnafa, taşeron işçilere ve işsizliğe ilişkin çözümlerin dile getirildiğini belirterek, Ancak bakıyoruz bu sorunlar olduğu gibi dururken bugün vatandaşın karşısına sadece bir kişinin sorunu için geliniyor. Milletimiz bugün Evet için kendisine gelenlere kendiniz için değil bizim için ne yaptığını sormalı.” dedi.  MESELEMİZ MEMLEKET MESELESİ Kocaeli Milletvekili Haydar Akar,  16 Nisan’da yapılacak olanın bir parti tercihi olmadığının altını çizerek, ‘ Bu mesele parti meselesi değildir. Bizler çocuklarımızın geleceği için Türkiye’nin geleceği için elimizi taşın altına koymamız gerektiğinin farkındayız. Bu yüzdende Cumhuriyeti kuranların bu topraklarda özgürce yaşamamız için canlarını feda edenlerin bize en büyük emaneti olan Cumhuriyetin tüm kazanımlarına sahip çıkarak 16 Nisan günü sandığa gitmeliyiz.’ dedi.   MİLLETVEKİLİ SAYISI NEDEN ARTIYOR BİLEN YOK Anayasa teklifi ile milletvekili sayısının 550’den 600’e çıkarılmak istendiğini hatırlatan Akar, "Milletvekili sayısını neden 600’e çıkarmak istiyorlar. Bunun sebebini anlatan bir kişi var mı? AK Parti Başkanlık Sistemi ile milletle vekil arasındaki bağıda koparmak istiyor. Milli İrade’den bahseden AK Parti Başkanlık Sistemi ile birlikte egemenliği milletten alıp tek adama vermek istiyor. Bu teklifte Başkanın kaç adet yardımcı atayacağını kimse bilmiyor. Seçilen değil, atanan yardımcı ve bakanlar olacak. Bu sistemle Başkan partisinin il Başkanı, akrabasını rahatlıkla başkan yardımcısı yapabilecek ve kimse buna dur diyemeyecek" şeklinde konuştu. Akşam geç saatlere kadar ziyaretlerini sürdüren CHP heyeti 11 gün sonra sandıktan Hayır çıkacağına inandıklarını söyledi.       
CHP KOCAELİ MİLLETVEKİLİ HAYDAR AKAR, “HAYIR”I ÇAYIROVA’DA ANLATTI

Referandum süreci boyunca sahada olan CHP örgütü Hayır çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Referandum süreci boyunca sahada olan CHP örgütü Hayır çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz gün Çayırova’da temaslarda bulunan Akar, son bir yılda Türkiye genelinde 100 binin üzerinde esnafın kepenk kapatmak zorunda kaldığını belirtti. Satış yapamadığı için bankalara ve başka kuruluşlara borçlanan esnafa yönelik kredi müjdelerinin de kağıt üzerinde kaldığını hatırlatan Akar, Sanayi sitesinde, sokakta, caddede yani her gittiğimiz yerde esnafımız dert yanıyor. Esnaflar üretmek istiyor ama piyasa çok kötü. Ekonomide başarı hikayelerini anlatanlar esnafların sorunlarını ya bilmiyorlar, ya da bilmezden geliyorlar” diye konuştu. Akar, 1 Kasım öncesi AK Parti’nin seçim vaatlerinde vatandaşa, esnafa, taşeron işçilere ve işsizliğe ilişkin çözümlerin dile getirildiğini belirterek, Ancak bakıyoruz bu sorunlar olduğu gibi dururken bugün vatandaşın karşısına sadece bir kişinin sorunu için geliniyor. Milletimiz bugün Evet için kendisine gelenlere kendiniz için değil bizim için ne yaptığını sormalı.” dedi. 

MESELEMİZ MEMLEKET MESELESİ

Kocaeli Milletvekili Haydar Akar,  16 Nisan’da yapılacak olanın bir parti tercihi olmadığının altını çizerek, ‘ Bu mesele parti meselesi değildir. Bizler çocuklarımızın geleceği için Türkiye’nin geleceği için elimizi taşın altına koymamız gerektiğinin farkındayız. Bu yüzdende Cumhuriyeti kuranların bu topraklarda özgürce yaşamamız için canlarını feda edenlerin bize en büyük emaneti olan Cumhuriyetin tüm kazanımlarına sahip çıkarak 16 Nisan günü sandığa gitmeliyiz.’ dedi.  

MİLLETVEKİLİ SAYISI NEDEN ARTIYOR BİLEN YOK

Anayasa teklifi ile milletvekili sayısının 550’den 600’e çıkarılmak istendiğini hatırlatan Akar, "Milletvekili sayısını neden 600’e çıkarmak istiyorlar. Bunun sebebini anlatan bir kişi var mı? AK Parti Başkanlık Sistemi ile milletle vekil arasındaki bağıda koparmak istiyor. Milli İrade’den bahseden AK Parti Başkanlık Sistemi ile birlikte egemenliği milletten alıp tek adama vermek istiyor. Bu teklifte Başkanın kaç adet yardımcı atayacağını kimse bilmiyor. Seçilen değil, atanan yardımcı ve bakanlar olacak. Bu sistemle Başkan partisinin il Başkanı, akrabasını rahatlıkla başkan yardımcısı yapabilecek ve kimse buna dur diyemeyecek" şeklinde konuştu. Akşam geç saatlere kadar ziyaretlerini sürdüren CHP heyeti 11 gün sonra sandıktan Hayır çıkacağına inandıklarını söyledi. 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.