Terör Mağdurlarının Tazminatları Ödenecek

22.12.2015 - 09:35, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Terör Mağdurlarının Tazminatları Ödenecek

"Terör mağduru esnafın zararı karşılanacak, evlerini terk eden vatandaşın mağduriyeti giderilecek" dedi. Ayrıntılı açıklama ise yarın yapılacak.

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş: "Terör ortamından etkilenen, 12 ilçemiz başta olmak üzere etkilenen vatandaşlarımızın karşı karşıya kalmış olduğu mağduriyetlerin giderilmesi için bütün titizlikle çalışmalar yapılmış ve inşallah bunlar giderilecektir" dedi. AYRINTILI AÇIKLAMAYI BAŞBAKAN YAPACAK Bir gazetecinin sorusunu cevaplayan Kurtulmuş, "Bu sefer bir spesifik bir terör olayı değil. Maalesef yaygın bir terör olayı söz konusu. 12 ilçeyi kapsıyor şuan kadar olan hem terör hem de sokağa çıkma yasaklarının ilan edilmeleri. Burada daha kapsamlı bir mesele ile karşı karşıyayız. Çok titizlikle bu konu üzerinde çalıştık. Müsade ederseniz teferruatı yarına bırakalım. Terör örgütü işi neden bu safahaya getirdi? Hep şöyle düşündüler: 'Biz kalkar bu mücadeleyi yaparız. Silahla bomba ile işleri sürdürüz.' Bölge halkıda bize destek veriri sandılar. Destek alamadıkça terörö örgütünün de bu anlamda stratejiler değiştirdiği ve saldırganlaşdığını gördük" dedi. ASKERLE ÇEKİLDİ Irak Merkezi Hükümeti ile yaşanan krizin son buludğunu ifade eden Kurtulmuş, "Son zamanlarda orada çok yakın bir noktaya gelen DAEŞ'in tehdidinden oraya ilave bir güç kaydırılması yapılmıştır. Konunun uluslararası konuma taşınması sonrası Türkiye bu hassasiyetleri göz önünde bulundurarak oradaki güçlerinin bir kısmını Irak kuzeyine doğru çekti" dedi. İSRAİL AÇIKLAMASI Son dönemde İsrail ile yaşanan yakınlaşma ve terör olaylarıyla ilgili konuşan Kurtulmuş, şu değerlendirmeleri yaptı: " Mavi Marmara katliamıyla Türkiye'nin vatandaşları uluslararası sularda şehit edilmişlerdir. Mavi Marmara olayıyla başlayan İsrail ilişkilerinin kesilmesi İsrail hükümetinin gaddarca yaptığı saldırı sonrasıdır. Normalleşme için 3 temel şart vazgeçilmezdir. Dolayısıyla başından itibaren Türkiye'nin tavrı değişmiş değildir."
"Terör mağduru esnafın zararı karşılanacak, evlerini terk eden vatandaşın mağduriyeti giderilecek" dedi. Ayrıntılı açıklama ise yarın yapılacak.

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş: "Terör ortamından etkilenen, 12 ilçemiz başta olmak üzere etkilenen vatandaşlarımızın karşı karşıya kalmış olduğu mağduriyetlerin giderilmesi için bütün titizlikle çalışmalar yapılmış ve inşallah bunlar giderilecektir" dedi.

AYRINTILI AÇIKLAMAYI BAŞBAKAN YAPACAK

Bir gazetecinin sorusunu cevaplayan Kurtulmuş, "Bu sefer bir spesifik bir terör olayı değil. Maalesef yaygın bir terör olayı söz konusu. 12 ilçeyi kapsıyor şuan kadar olan hem terör hem de sokağa çıkma yasaklarının ilan edilmeleri. Burada daha kapsamlı bir mesele ile karşı karşıyayız. Çok titizlikle bu konu üzerinde çalıştık. Müsade ederseniz teferruatı yarına bırakalım.

Terör örgütü işi neden bu safahaya getirdi? Hep şöyle düşündüler: 'Biz kalkar bu mücadeleyi yaparız. Silahla bomba ile işleri sürdürüz.' Bölge halkıda bize destek veriri sandılar. Destek alamadıkça terörö örgütünün de bu anlamda stratejiler değiştirdiği ve saldırganlaşdığını gördük" dedi.

ASKERLE ÇEKİLDİ

Irak Merkezi Hükümeti ile yaşanan krizin son buludğunu ifade eden Kurtulmuş, "Son zamanlarda orada çok yakın bir noktaya gelen DAEŞ'in tehdidinden oraya ilave bir güç kaydırılması yapılmıştır. Konunun uluslararası konuma taşınması sonrası Türkiye bu hassasiyetleri göz önünde bulundurarak oradaki güçlerinin bir kısmını Irak kuzeyine doğru çekti" dedi.

İSRAİL AÇIKLAMASI

Son dönemde İsrail ile yaşanan yakınlaşma ve terör olaylarıyla ilgili konuşan Kurtulmuş, şu değerlendirmeleri yaptı: " Mavi Marmara katliamıyla Türkiye'nin vatandaşları uluslararası sularda şehit edilmişlerdir.

Mavi Marmara olayıyla başlayan İsrail ilişkilerinin kesilmesi İsrail hükümetinin gaddarca yaptığı saldırı sonrasıdır. Normalleşme için 3 temel şart vazgeçilmezdir. Dolayısıyla başından itibaren Türkiye'nin tavrı değişmiş değildir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.