'İyilik Gemisi'nin götürdüğü yardımlar Gazze'ye ulaştı

Gündem 23.04.2024 - 22:29, Güncelleme: 23.04.2024 - 22:29
 

'İyilik Gemisi'nin götürdüğü yardımlar Gazze'ye ulaştı

Türkiye'den Gazze'ye gönderilen '9. İyilik Gemisi'ndeki 3 bin 774 ton insani yardım malzemesinin ilk kısmını taşıyan tırlar Gazze'ye giriş yaptı.

Gazze'ye yardım taşıyan 9'uncu İyilik Gemisi, Türkiye'nin Mersin Limanı'ndan çıktı ve El-Ariş Limanı'na ulaştı. Yardımları taşıyan tırlar Refah Sınır Kapısı üzerinden Gazze'ye giriş yaptı. Her biri 12 ton acil yardım malzemesi taşıyan tırlar, 3 bin 774 ton malzemeyi Gazze'ye ulaştırdı. Yardımların 1200 tonundan fazlasını kuru gıda malzemeleri oluşturuyor. Gazze'ye yapılan yardımlarda en büyük paya sahip ülkelerden biri olan Türkiye, on yardımlarla birlikte 46 bin tondan fazla yardımı ulaştırmış olacak. Her hafta ortalama 127 ton içme suyu da yine Türkiye aracılığı ile Mısır'dan Gazze'ye ulaştırılıyor.
Türkiye'den Gazze'ye gönderilen '9. İyilik Gemisi'ndeki 3 bin 774 ton insani yardım malzemesinin ilk kısmını taşıyan tırlar Gazze'ye giriş yaptı.

Gazze'ye yardım taşıyan 9'uncu İyilik Gemisi, Türkiye'nin Mersin Limanı'ndan çıktı ve El-Ariş Limanı'na ulaştı.

Yardımları taşıyan tırlar Refah Sınır Kapısı üzerinden Gazze'ye giriş yaptı.

Her biri 12 ton acil yardım malzemesi taşıyan tırlar, 3 bin 774 ton malzemeyi Gazze'ye ulaştırdı. Yardımların 1200 tonundan fazlasını kuru gıda malzemeleri oluşturuyor.

Gazze'ye yapılan yardımlarda en büyük paya sahip ülkelerden biri olan Türkiye, on yardımlarla birlikte 46 bin tondan fazla yardımı ulaştırmış olacak.

Her hafta ortalama 127 ton içme suyu da yine Türkiye aracılığı ile Mısır'dan Gazze'ye ulaştırılıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.