1 yıl boyunca ücretsiz oldu

Sağlık 23.07.2024 - 10:39, Güncelleme: 23.07.2024 - 10:39
 

1 yıl boyunca ücretsiz oldu

Cumhurbaşkanı kararıyla tüm Türkiye genelinde, prim borcu olan vatandaşların da devlet hastaneleri ve devlet üniversitesi hastanelerinde ücretsiz sağlık hizmeti alabilmesi sağlandı.

Sağlık Bakanlığı’na bağlı sağlık tesislerinde, GSS kapsamındaki kişilerin 31 Aralık  2024 tarihine kadar prim borçlarını ödememiş olsalar bile ücretsiz tedavi olabilecekleri belirtiliyor. 31 ARALIK 2024 TARİHİNE KADAR UZATILDI Konuya ilişkin sosyal medya hesabından yapılmış olduğu açıklamada, Cumhurbaşkanı Kararı ile bu hakkın 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatıldığını duyurdu. PRİM BORCU AFFI PLANLANMAKTA Ayrıca,  Türkiye  Büyük Millet Meclisi’ne sunulan yasa teklifi ile GSS prim borcu olanlara af sağlanması da planlanmakta. Bu af, ödenmemiş GSS primleri, gecikme cezası ve zammından vazgeçilmesini öngörerek vatandaşlara maddi bir rahatlama sağlayacak.
Cumhurbaşkanı kararıyla tüm Türkiye genelinde, prim borcu olan vatandaşların da devlet hastaneleri ve devlet üniversitesi hastanelerinde ücretsiz sağlık hizmeti alabilmesi sağlandı.

Sağlık Bakanlığı’na bağlı sağlık tesislerinde, GSS kapsamındaki kişilerin 31 Aralık  2024 tarihine kadar prim borçlarını ödememiş olsalar bile ücretsiz tedavi olabilecekleri belirtiliyor.

31 ARALIK 2024 TARİHİNE KADAR UZATILDI
Konuya ilişkin sosyal medya hesabından yapılmış olduğu açıklamada, Cumhurbaşkanı Kararı ile bu hakkın 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatıldığını duyurdu.

PRİM BORCU AFFI PLANLANMAKTA
Ayrıca,  Türkiye  Büyük Millet Meclisi’ne sunulan yasa teklifi ile GSS prim borcu olanlara af sağlanması da planlanmakta.

Bu af, ödenmemiş GSS primleri, gecikme cezası ve zammından vazgeçilmesini öngörerek vatandaşlara maddi bir rahatlama sağlayacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.