Ahilik Haftası Mesajı

Gündem 23.09.2024 - 12:20, Güncelleme: 24.09.2024 - 15:30
 

Ahilik Haftası Mesajı

Temelleri 13. yüzyılda atılan ve izleri bugüne kadar süregelen Ahilik, sadece ekonomik hayatımızı düzenleyen bir sistem olmayıp, aynı zamanda toplumsal dayanışmayı, sosyal adaleti ve bireyler arası güveni pekiştiren bir hayat felsefesi olmuştur.

Bu değerli miras, ahlakı ve kaliteyi önceleyen, dayanışmayı ve paylaşmayı temel alan bir iş anlayışını bizlere kazandırmış ve asırlardır süre gelen iş kültürümüzün de temelini oluşturmuştur. Bugün esnaf ve sanatkarlarımızın Ahilik ilkelerine sadık kalarak çalışmaları, toplumumuzun huzur ve refahına katkı sağlamakta, ticari hayatımızda güvenin ve kalitenin simgesi olmaktadır. “Hâk ile sabır dileyip bize gelen bizdendir, Akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir.” diyen Ahi Evran-ı Veli başta olmak üzere Ahilik Teşkilatının bugüne kadar gelmesinde emeği ve katkısı olan tüm ahilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, Ahiliğe esas olan birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusunun büyüyerek devam etmesi temennisiyle, esnaflarımıza bol ve bereketli kazançlar diliyorum. İlhami AKTAŞ Kocaeli Valisi
Temelleri 13. yüzyılda atılan ve izleri bugüne kadar süregelen Ahilik, sadece ekonomik hayatımızı düzenleyen bir sistem olmayıp, aynı zamanda toplumsal dayanışmayı, sosyal adaleti ve bireyler arası güveni pekiştiren bir hayat felsefesi olmuştur.

Bu değerli miras, ahlakı ve kaliteyi önceleyen, dayanışmayı ve paylaşmayı
temel alan bir iş anlayışını bizlere kazandırmış ve asırlardır süre gelen iş
kültürümüzün de temelini oluşturmuştur.
Bugün esnaf ve sanatkarlarımızın Ahilik ilkelerine sadık kalarak çalışmaları,
toplumumuzun huzur ve refahına katkı sağlamakta, ticari hayatımızda
güvenin ve kalitenin simgesi olmaktadır.
“Hâk ile sabır dileyip bize gelen bizdendir,
Akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir.” diyen Ahi Evran-ı Veli başta
olmak üzere Ahilik Teşkilatının bugüne kadar gelmesinde emeği ve katkısı
olan tüm ahilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, Ahiliğe esas olan birlik,
beraberlik ve kardeşlik duygusunun büyüyerek devam etmesi temennisiyle,
esnaflarımıza bol ve bereketli kazançlar diliyorum.

İlhami AKTAŞ
Kocaeli Valisi

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.