Benzine beklenen zam yapıldı

Ekonomi 25.06.2024 - 09:38, Güncelleme: 25.06.2024 - 09:38
 

Benzine beklenen zam yapıldı

Akaryakıtta beklenen fiyat artışı gece yarısından itibaren pompaya yansıdı. Buna göre benzine 2 TL, motorine ise 1,68 TL zam uygulandı

Döviz kurları ve uluslararası petrol fiyatlarındaki değişimlere bağlı olarak akaryakıt fiyatlarında   yeni  bir güncelleme yapıldı. Benzin istasyonlarının tabelaları, ertelenen zamların ardından yeniden güncellendi. ZAM ERTELENDİ AMA KAÇINILMAZ   OLDU 21 Haziran Cuma günü yapılması beklenen benzin ve motorin zamları, 25 Haziran'a ertelenmişti. Ertelemenin ardından benzinde 2 TL, motorinde ise 1,68 TL fiyat artışı pompa fiyatlarına yansıtıldı. KOCAELİ'DE FİYATLAR NE DURUMDA? Kocaeli'de benzinin litresi ortalama olarak 43,2 TL, motorinin litresi 43,24 TL'den satılırken LPG fiyatı ise ortalama 19,59 TL olarak belirlenmiş durumda. AKARYAKIT FİYATLARI NE KADAR OLDU? Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle hesaplanıyor. Bu hesaplama sonucunda KDV hariç rafineri satış fiyatı belirleniyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip ediliyor.
Akaryakıtta beklenen fiyat artışı gece yarısından itibaren pompaya yansıdı. Buna göre benzine 2 TL, motorine ise 1,68 TL zam uygulandı

Döviz kurları ve uluslararası petrol fiyatlarındaki değişimlere bağlı olarak akaryakıt fiyatlarında   yeni  bir güncelleme yapıldı. Benzin istasyonlarının tabelaları, ertelenen zamların ardından yeniden güncellendi.

ZAM ERTELENDİ AMA KAÇINILMAZ   OLDU

21 Haziran Cuma günü yapılması beklenen benzin ve motorin zamları, 25 Haziran'a ertelenmişti. Ertelemenin ardından benzinde 2 TL, motorinde ise 1,68 TL fiyat artışı pompa fiyatlarına yansıtıldı.

KOCAELİ'DE FİYATLAR NE DURUMDA?

Kocaeli'de benzinin litresi ortalama olarak 43,2 TL, motorinin litresi 43,24 TL'den satılırken LPG fiyatı ise ortalama 19,59 TL olarak belirlenmiş durumda.


AKARYAKIT FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle hesaplanıyor. Bu hesaplama sonucunda KDV hariç rafineri satış fiyatı belirleniyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.