Bio Kurutma tesisinde depolama olmayacak

Gündem 28.06.2024 - 12:39, Güncelleme: 28.06.2024 - 12:39
 

Bio Kurutma tesisinde depolama olmayacak

Kocaeli’nin yeni Bio Kurutma tesisinde, İZAYDAŞ gibi çöp depolama olmayacak, tesis gelen evsel atıklarda yüzeysel ayrıştırma yapılacak ve kalan çöpler tesisteki kurutma odalarında kurutulacak.

Kocaeli’nin çöp sorununu ortadan kaldıracak, sadece Türkiye’de değil dünyada önemli bir örnek olacak Bio Kurutma tesisinde düzenli depolama olmayacak. Tesis gelen evsel atıklarda yüzeysel ayrıştırma yapılacak ve kalan çöpler tesisteki kurutma odalarında kurutulacak. Kurutulan çöpler ufalanacak ve çimento fabrikalarına kömür yerine yakıt olması için verilecek. Düzenli depolamayı da ortadan kaldıracak olan tesis tamamlandığında İZAYDAŞ sadece tehlikeli atık bertaraf eden bir işletme olacak. Kandıra Akçakese ile Patilik Mutlu Sokak Hayvanları Kasabası arasında belirlenen noktada tesis yapılması için 2022 yılında Mahalli Çevre Kurul Kararı alındı.  
Kocaeli’nin yeni Bio Kurutma tesisinde, İZAYDAŞ gibi çöp depolama olmayacak, tesis gelen evsel atıklarda yüzeysel ayrıştırma yapılacak ve kalan çöpler tesisteki kurutma odalarında kurutulacak.

Kocaeli’nin çöp sorununu ortadan kaldıracak, sadece Türkiye’de değil dünyada önemli bir örnek olacak Bio Kurutma tesisinde düzenli depolama olmayacak.

Tesis gelen evsel atıklarda yüzeysel ayrıştırma yapılacak ve kalan çöpler tesisteki kurutma odalarında kurutulacak. Kurutulan çöpler ufalanacak ve çimento fabrikalarına kömür yerine yakıt olması için verilecek. Düzenli depolamayı da ortadan kaldıracak olan tesis tamamlandığında İZAYDAŞ sadece tehlikeli atık bertaraf eden bir işletme olacak.

Kandıra Akçakese ile Patilik Mutlu Sokak Hayvanları Kasabası arasında belirlenen noktada tesis yapılması için 2022 yılında Mahalli Çevre Kurul Kararı alındı.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.