Büyükakın, “Allah rızası için yapıyoruz” dedi, beğeni yağdı

Gündem 20.09.2024 - 15:50, Güncelleme: 20.09.2024 - 15:50
 

Büyükakın, “Allah rızası için yapıyoruz” dedi, beğeni yağdı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın Kartepe Teleferik Hattı’nda kayda alınan konuşması beğeni topladı ve yorum aldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli'nin yarım asırlık hayali olarak nitelendirilen Kartepe Teleferiğinden kayda alınan video ile vatandaşlara seslendi. “Biz çalışarak dinlenmeyi tercih ediyoruz, insanların Allah razı olsun demesi için yapıyoruz" diyen Başkan Büyükakın'ın o anları sosyal medyada beğeni topladı. Öte yandan Kandıra'ya kurulması kararlaştırılan çöp tesisine karşı olan vatandaşlar, "Başkanım, Kandıra çöp tesisi projesini iptal edin bizler de Allah razı olsun diyelim” benzeri yorumlar yaptı. “BAZEN DUYGULARI ANLATACAK KELİME YOKTUR” "Biz çalışarak dinlenmeyi tercih ediyoruz. Hizmet ettiğimiz insanların "Allah razı olsun" demesi için yapıyoruz. Onlar "Allah razı olsun" dediğinde de maksat hasıl oluyor. Aytmatov'un bir sözü var; "Bütün duyguları anlatacak bir kelime yoktur, gerek de yoktur" diyor. Bazen duyguları kelimelerle ifade edemezsiniz. Bir tane teyzenin "Allah razı olsun" demesiyle unutulan yorgunluk nasıl tarif edilir? Buna sözcük bulamıyorum ki. Şairin de bunun şiirini yazabileceğini zannetmiyorum. Tamamen yaşanacak bir duygu. İlla bir kelimeyle ifade etmemi istiyorsanız huzur hissine en yakın. “İNSAN HAYATTA BİR ROLÜ ÇOK GÜZEL OYNAR” Ben hep söylüyorum maksatla bağınız kopmadığında orası kolay. Biz niçin belediye başkanı olduk? Bu insanlara hizmet etmek için. Hizmet ederken o zaman onu yapmaktan keyif alınır, mutlu olunur. Buradaki de rıza duygusu... Milletin rızasını almak, Allah'ın rızasını almak, emanete sahip çıkmak. Bunlarla hareket ettiğiniz zaman bir rol oynamaya gerek yok yani. İnsan hayatta bir rolü çok iyi oynar, o da kendi rolü. Maksadına hizmet ettiğinde sahte olmak mümkün değil. Herkes her şeyi fark eder. Kısa vadede fark etmeyebilir ama hani 5 yıl, 10 yıl numara yapmanız mümkün değil yani...” ifadelerini kullandı.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın Kartepe Teleferik Hattı’nda kayda alınan konuşması beğeni topladı ve yorum aldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli'nin yarım asırlık hayali olarak nitelendirilen Kartepe Teleferiğinden kayda alınan video ile vatandaşlara seslendi. “Biz çalışarak dinlenmeyi tercih ediyoruz, insanların Allah razı olsun demesi için yapıyoruz" diyen Başkan Büyükakın'ın o anları sosyal medyada beğeni topladı. Öte yandan Kandıra'ya kurulması kararlaştırılan çöp tesisine karşı olan vatandaşlar, "Başkanım, Kandıra çöp tesisi projesini iptal edin bizler de Allah razı olsun diyelim” benzeri yorumlar yaptı.

“BAZEN DUYGULARI ANLATACAK KELİME YOKTUR”

"Biz çalışarak dinlenmeyi tercih ediyoruz. Hizmet ettiğimiz insanların "Allah razı olsun" demesi için yapıyoruz. Onlar "Allah razı olsun" dediğinde de maksat hasıl oluyor. Aytmatov'un bir sözü var; "Bütün duyguları anlatacak bir kelime yoktur, gerek de yoktur" diyor. Bazen duyguları kelimelerle ifade edemezsiniz. Bir tane teyzenin "Allah razı olsun" demesiyle unutulan yorgunluk nasıl tarif edilir? Buna sözcük bulamıyorum ki. Şairin de bunun şiirini yazabileceğini zannetmiyorum. Tamamen yaşanacak bir duygu. İlla bir kelimeyle ifade etmemi istiyorsanız huzur hissine en yakın.

“İNSAN HAYATTA BİR ROLÜ ÇOK GÜZEL OYNAR”

Ben hep söylüyorum maksatla bağınız kopmadığında orası kolay. Biz niçin belediye başkanı olduk? Bu insanlara hizmet etmek için. Hizmet ederken o zaman onu yapmaktan keyif alınır, mutlu olunur. Buradaki de rıza duygusu... Milletin rızasını almak, Allah'ın rızasını almak, emanete sahip çıkmak. Bunlarla hareket ettiğiniz zaman bir rol oynamaya gerek yok yani. İnsan hayatta bir rolü çok iyi oynar, o da kendi rolü. Maksadına hizmet ettiğinde sahte olmak mümkün değil. Herkes her şeyi fark eder. Kısa vadede fark etmeyebilir ama hani 5 yıl, 10 yıl numara yapmanız mümkün değil yani...” ifadelerini kullandı.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.