DEPRESYON VE ANKSİYETE İLE MÜCADELE EDEN VİTAMİN İKİLİSİ: K2 + D3

Sağlık 19.07.2024 - 10:21, Güncelleme: 19.07.2024 - 10:21
 

DEPRESYON VE ANKSİYETE İLE MÜCADELE EDEN VİTAMİN İKİLİSİ: K2 + D3

Günün yazısına geçmeden önce beslenmeyi düzeltmeden, yaşam tarzını değiştirmeden birkaç takviye veya ilaçla kronik hastalıkları iyileştirmek mümkün olamadığını hatırlatmak istiyoruz.

Çeviri editörlüğünü Nurçin Çağlar‘ın yaptığı Kendine Ait Bir Zihin kitabında göreceğiniz üzere önerilen depresyon ve anksiyete ile başa çıkma yolu bizim 12 yıldır uyguladığımız beslenme ve yaşam tarzıyla örtüşüyor. Kitapta önerilen takviyelerden D ve K2 vitaminlerini biz yaklaşık 10 yıldır düzenli olarak kilomuza uygun dozlarda kullanıyoruz. “Dünyada en az 350 milyon kişinin depresyondan muzdarip olduğu tahmin ediliyor. Buna genelde anksiyete (kaygı) de eşlik ediyor. Bu sorunlarla doktorunuza başvurduğunuzda bir antidepresan reçetesiyle ayrılıyorsunuz. Antidepresanlar yardımcı olabilseler de pek çok yan etkileri söz konusu. Eğer doktorunuz daha proaktifse size D vitamini testi yaptırır ve size D vitamini önerir. Bu bilgiye sahipse bile yine de atladığı bir nokta var. Doktorlar genelde bir vitaminin depresyon ve anksiyete savaşımındaki etkisini göz ardı ediyorlar.   Çoğu doktor K vitaminini sadece kan pıhtılaşmasıyla ilgili durumlarda aklına getiriyor. Bulunmasından bu yana K vitamini ailesinden 5 değişik bileşik belirlenmiş. Bunlardan belki de en etkili olan K2 vitamini. Vücudun çeşitli dokularında bu vitamine bağımlı olan proteinler var. Beyin dokusu da bu vitamini kullanıyor. K2 vitamini beyni çalışması için ihtiyacı olan protein ve yağlarla besliyor. Bu şekilde de depresyon ve anksiyete üzerinde etkili oluyor. Depresyondan ve anksiyeteden muzdaripseniz günlük D vitamini dozunuza K2 vitamini de ekleyerek mücadelenizi sürdürebilirsiniz.”
Günün yazısına geçmeden önce beslenmeyi düzeltmeden, yaşam tarzını değiştirmeden birkaç takviye veya ilaçla kronik hastalıkları iyileştirmek mümkün olamadığını hatırlatmak istiyoruz.

Çeviri editörlüğünü Nurçin Çağlar‘ın yaptığı Kendine Ait Bir Zihin kitabında göreceğiniz üzere önerilen depresyon ve anksiyete ile başa çıkma yolu bizim 12 yıldır uyguladığımız beslenme ve yaşam tarzıyla örtüşüyor. Kitapta önerilen takviyelerden D ve K2 vitaminlerini biz yaklaşık 10 yıldır düzenli olarak kilomuza uygun dozlarda kullanıyoruz.

“Dünyada en az 350 milyon kişinin depresyondan muzdarip olduğu tahmin ediliyor. Buna genelde anksiyete (kaygı) de eşlik ediyor. Bu sorunlarla doktorunuza başvurduğunuzda bir antidepresan reçetesiyle ayrılıyorsunuz. Antidepresanlar yardımcı olabilseler de pek çok yan etkileri söz konusu.

Eğer doktorunuz daha proaktifse size D vitamini testi yaptırır ve size D vitamini önerir. Bu bilgiye sahipse bile yine de atladığı bir nokta var. Doktorlar genelde bir vitaminin depresyon ve anksiyete savaşımındaki etkisini göz ardı ediyorlar.

 

Çoğu doktor K vitaminini sadece kan pıhtılaşmasıyla ilgili durumlarda aklına getiriyor. Bulunmasından bu yana K vitamini ailesinden 5 değişik bileşik belirlenmiş. Bunlardan belki de en etkili olan K2 vitamini. Vücudun çeşitli dokularında bu vitamine bağımlı olan proteinler var. Beyin dokusu da bu vitamini kullanıyor. K2 vitamini beyni çalışması için ihtiyacı olan protein ve yağlarla besliyor. Bu şekilde de depresyon ve anksiyete üzerinde etkili oluyor.

Depresyondan ve anksiyeteden muzdaripseniz günlük D vitamini dozunuza K2 vitamini de ekleyerek mücadelenizi sürdürebilirsiniz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.