EFT ve havale işlemlerinde sistem tamamen değişti

Ekonomi 22.07.2024 - 09:17, Güncelleme: 22.07.2024 - 09:17
 

EFT ve havale işlemlerinde sistem tamamen değişti

EFT ve havale ödeme işlemlerinde sistem tamamen değişti. Yeni uygulama kullanıma sunuldu, mobil bankacılık uygulamaları da güncellendi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, FAST ödemelerini kolaylaştıran yeni bir hizmet olan FAST Ödeme İste Katman Servisi'ni kullanıma sundu. Bu yenilikle birlikte, mobil bankacılık kullanıcıları artık "Ödeme İste" butonunu görebilecekler. Hem alacaklılar hem de borçlular için önemli olan bu buton, IBAN bilgisi üzerinden borçlu kişiden ödeme talep edilmesini sağlıyor. Böylece, ödeme işlemi alacaklı tarafından başlatılabiliyor.Ödeme talebi gönderildiğinde, ödeme yapacak kişiye bir bildirim mesajı gidiyor. Mesajı alan kişi onayladığında, ödeme anında gerçekleşiyor. Bu yeni sistem, para transferlerinin daha hızlı ve etkin bir şekilde yapılmasını amaçlıyor.Türkiye'de bankalar arası para transferlerinde yeni bir döneme giriliyor. IBAN ile yapılan EFT, havale ve FAST işlemlerinin daha kolay ve kullanışlı hale gelmesi hedefleniyor.   "ÖDEME İSTE" NEDİR? Ödeme İste, alacaklı müşterinin borçlu müşteriden ödeme talep edebilmesini ve borçlu müşterinin bu talebe yanıt vermesini sağlayan bir uygulamadır.Bu özellik ile ödeme isteğinde bulunabilir, gelen talepleri görüntüleyebilir ve kabul ederek para transferi işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.  
EFT ve havale ödeme işlemlerinde sistem tamamen değişti. Yeni uygulama kullanıma sunuldu, mobil bankacılık uygulamaları da güncellendi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, FAST ödemelerini kolaylaştıran yeni bir hizmet olan FAST Ödeme İste Katman Servisi'ni kullanıma sundu.

Bu yenilikle birlikte, mobil bankacılık kullanıcıları artık "Ödeme İste" butonunu görebilecekler. Hem alacaklılar hem de borçlular için önemli olan bu buton, IBAN bilgisi üzerinden borçlu kişiden ödeme talep edilmesini sağlıyor. Böylece, ödeme işlemi alacaklı tarafından başlatılabiliyor.Ödeme talebi gönderildiğinde, ödeme yapacak kişiye bir bildirim mesajı gidiyor. Mesajı alan kişi onayladığında, ödeme anında gerçekleşiyor. Bu yeni sistem, para transferlerinin daha hızlı ve etkin bir şekilde yapılmasını amaçlıyor.Türkiye'de bankalar arası para transferlerinde yeni bir döneme giriliyor. IBAN ile yapılan EFT, havale ve FAST işlemlerinin daha kolay ve kullanışlı hale gelmesi hedefleniyor.

 

"ÖDEME İSTE" NEDİR?

Ödeme İste, alacaklı müşterinin borçlu müşteriden ödeme talep edebilmesini ve borçlu müşterinin bu talebe yanıt vermesini sağlayan bir uygulamadır.Bu özellik ile ödeme isteğinde bulunabilir, gelen talepleri görüntüleyebilir ve kabul ederek para transferi işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.