Elektrik ve doğal gaz faturalarına düzenleme: 1 milyon aboneyi etkileyecek

Gündem 21.09.2024 - 12:20, Güncelleme: 23.09.2024 - 20:31
 

Elektrik ve doğal gaz faturalarına düzenleme: 1 milyon aboneyi etkileyecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, canlı yayında yaptığı açıklamada Türkiye'de gelir esaslı faturalandırma sistemine geçişin detaylarını paylaştı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'de gelir esaslı faturalandırma sistemine geçişin detaylarını paylaştı. Bakan Bayraktar, mevcut desteklerin imkanlar doğrultusunda sürdürüleceğini, ancak ilerleyen dönemde gelir durumuna göre farklı bir faturalandırma modeline geçilebileceğini belirtti. Bayraktar, “ Çok elektrik tüketenin maliyetine katlandığı bir destek modeline geçmek istiyoruz” diyerek, elektrik ve doğal gazda yapılan desteklerin, tüketim esaslı bir yapıya evrileceğini kaydetti. Özellikle yüksek tüketim grubundaki abonelerin, yani yüzde 3’lük dilimin, maliyet esaslı fiyatlandırma sistemine geçiş yapacağını açıklayan Bayraktar, bu düzenlemenin yaklaşık 1 milyon aboneyi etkileyeceğini belirtti. Enflasyonla mücadele kapsamında çalışmaların da devam ettiğini vurguladı. Bu yeni düzenlemenin 2025 yılına kadar hayata geçirilmesi planlanırken, yaklaşık 1 milyon elektrik ve doğalgaz abonesinin faturalarının artacağı bildirildi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, canlı yayında yaptığı açıklamada Türkiye'de gelir esaslı faturalandırma sistemine geçişin detaylarını paylaştı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'de gelir esaslı faturalandırma sistemine geçişin detaylarını paylaştı.

Bakan Bayraktar, mevcut desteklerin imkanlar doğrultusunda sürdürüleceğini, ancak ilerleyen dönemde gelir durumuna göre farklı bir faturalandırma modeline geçilebileceğini belirtti. Bayraktar, “ Çok elektrik tüketenin maliyetine katlandığı bir destek modeline geçmek istiyoruz” diyerek, elektrik ve doğal gazda yapılan desteklerin, tüketim esaslı bir yapıya evrileceğini kaydetti.

Özellikle yüksek tüketim grubundaki abonelerin, yani yüzde 3’lük dilimin, maliyet esaslı fiyatlandırma sistemine geçiş yapacağını açıklayan Bayraktar, bu düzenlemenin yaklaşık 1 milyon aboneyi etkileyeceğini belirtti. Enflasyonla mücadele kapsamında çalışmaların da devam ettiğini vurguladı. Bu yeni düzenlemenin 2025 yılına kadar hayata geçirilmesi planlanırken, yaklaşık 1 milyon elektrik ve doğalgaz abonesinin faturalarının artacağı bildirildi.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.