GETİP, E-Ticaret ve Dijital Dönüşüm Projesini Başlattı

Gebze 21.09.2024 - 11:35, Güncelleme: 22.09.2024 - 16:12
 

GETİP, E-Ticaret ve Dijital Dönüşüm Projesini Başlattı

Gebze Ticaret ve İş Geliştirme Derneği (GETİP), Kocaeli ve Gebze Bölgesi’nin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak ve yerel sanayiciler ile esnafı dijitalleşme süreçlerine entegre etmek amacıyla “Türkiye Yüzyılında Bilişim ve Teknoloji” temalı E-Ticaret ve Dijital Dönüşüm Projesi'ni hayata geçirdi. Maysa Consept salonunda düzenlenen tanıtım toplantısına dernek üyeleri, iş insanları ve çeşitli firma temsilcileri katıldı.

GETİP Başkanı'ndan Dijital Dönüşüm Vurgusu Toplantının açılış konuşmasını yapan GETİP Başkanı Resul Orman, 2021 yılında kurulan derneğin amacına uygun şekilde hizmetler sunduğunu belirterek, şimdiye kadar Kars-Ardahan-Iğdır ve Yalova Ticaret Odaları ile Kocaeli Ticaret İl Müdürlüğü’ne ziyaretlerde bulunduklarını söyledi. Orman, "İlk yılların sancılı dönemlerini geride bıraktık, artık kurumsallaşma sürecinde önemli mesafe kat ettik. Şimdi koşma vakti," dedi. Ayrıca, Gebze Teknik Üniversitesi ve Gebze Ticaret Odası ile birlikte yapay zeka üzerine gerçekleştirilen toplantıların, gelecekteki projelere ışık tutacağını vurguladı. Orman, yönetim kalitesinin hizmet ve ürün kalitesi ile doğrudan bağlantılı olduğunun altını çizerek, kurumlar arası iş birliğinin başarı için kritik önemde olduğunu ifade etti. "Adil, kapsayıcı ve demokratik yönetim modelleri ile başarıya ulaşmak mümkündür. İletişimi doğru kullanarak değer yaratmak, sosyal memnuniyet kriterleri çerçevesinde hareket etmek gerekiyor," diye ekledi. KOBİ'lere Dijitalleşme Eğitimi Toplantıda konuşan GETİP Genel Sekreteri Mehmet Fatih İşlek ise projenin detaylarını paylaştı. İşlek, KOBİ'ler ve esnafın dijital pazarlama, e-ticaret ve dış ticaret alanlarında gelişimlerini sağlayarak küresel pazarlara açılmalarını hedeflediklerini belirtti. 30 Eylül - 25 Ekim tarihleri arasında dört eğitim programı düzenleneceğini ve bu süreç sonunda bir E-Ticaret Zirvesi yapılacağını duyurdu. Proje kapsamında, bölgedeki firmaların uluslararası ticarette rekabet edebilir hale gelmesinin sağlanacağını belirten İşlek, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Kent Konseyi ve Gebze Oto Galericiler Derneği’nin projeye ortak olarak katıldığını söyledi. İşlek, Ortadoğu'da yaşanan terör olaylarının dijitalleşme ve teknolojinin önemini bir kez daha gözler önüne serdiğini belirterek, "Ya değişime ayak uyduracağız ya da geride kalacağız," ifadelerini kullandı. GETİP’in dijital dönüşüm projesi, bölgenin ekonomik kalkınmasında kritik bir rol oynamaya hazırlanıyor.
Gebze Ticaret ve İş Geliştirme Derneği (GETİP), Kocaeli ve Gebze Bölgesi’nin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak ve yerel sanayiciler ile esnafı dijitalleşme süreçlerine entegre etmek amacıyla “Türkiye Yüzyılında Bilişim ve Teknoloji” temalı E-Ticaret ve Dijital Dönüşüm Projesi'ni hayata geçirdi. Maysa Consept salonunda düzenlenen tanıtım toplantısına dernek üyeleri, iş insanları ve çeşitli firma temsilcileri katıldı.

GETİP Başkanı'ndan Dijital Dönüşüm Vurgusu

Toplantının açılış konuşmasını yapan GETİP Başkanı Resul Orman, 2021 yılında kurulan derneğin amacına uygun şekilde hizmetler sunduğunu belirterek, şimdiye kadar Kars-Ardahan-Iğdır ve Yalova Ticaret Odaları ile Kocaeli Ticaret İl Müdürlüğü’ne ziyaretlerde bulunduklarını söyledi. Orman, "İlk yılların sancılı dönemlerini geride bıraktık, artık kurumsallaşma sürecinde önemli mesafe kat ettik. Şimdi koşma vakti," dedi. Ayrıca, Gebze Teknik Üniversitesi ve Gebze Ticaret Odası ile birlikte yapay zeka üzerine gerçekleştirilen toplantıların, gelecekteki projelere ışık tutacağını vurguladı.

Orman, yönetim kalitesinin hizmet ve ürün kalitesi ile doğrudan bağlantılı olduğunun altını çizerek, kurumlar arası iş birliğinin başarı için kritik önemde olduğunu ifade etti. "Adil, kapsayıcı ve demokratik yönetim modelleri ile başarıya ulaşmak mümkündür. İletişimi doğru kullanarak değer yaratmak, sosyal memnuniyet kriterleri çerçevesinde hareket etmek gerekiyor," diye ekledi.

KOBİ'lere Dijitalleşme Eğitimi

Toplantıda konuşan GETİP Genel Sekreteri Mehmet Fatih İşlek ise projenin detaylarını paylaştı. İşlek, KOBİ'ler ve esnafın dijital pazarlama, e-ticaret ve dış ticaret alanlarında gelişimlerini sağlayarak küresel pazarlara açılmalarını hedeflediklerini belirtti. 30 Eylül - 25 Ekim tarihleri arasında dört eğitim programı düzenleneceğini ve bu süreç sonunda bir E-Ticaret Zirvesi yapılacağını duyurdu.

Proje kapsamında, bölgedeki firmaların uluslararası ticarette rekabet edebilir hale gelmesinin sağlanacağını belirten İşlek, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Kent Konseyi ve Gebze Oto Galericiler Derneği’nin projeye ortak olarak katıldığını söyledi. İşlek, Ortadoğu'da yaşanan terör olaylarının dijitalleşme ve teknolojinin önemini bir kez daha gözler önüne serdiğini belirterek, "Ya değişime ayak uyduracağız ya da geride kalacağız," ifadelerini kullandı.

GETİP’in dijital dönüşüm projesi, bölgenin ekonomik kalkınmasında kritik bir rol oynamaya hazırlanıyor.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.