GTÜ’lü akademisyenin uluslararası başarısı

Gebze 06.02.2024 - 16:50, Güncelleme: 06.02.2024 - 16:50
 

GTÜ’lü akademisyenin uluslararası başarısı

GTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rezan Demir Çakan, "Twinning for Rechargeable Sodium-Ion Battery Research (TwinBat)" projesi ile Avrupa Komisyonu'ndan Twinning Aksiyonu fonu almaya hak kazandı.

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Mühendislik Fakültesi, Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rezan Demir Çakan’ın yürüteceği ve üç yıl sürecek olan projenin öncelikli hedefi, GTÜ' yü sodyum iyon bataryalar başta olmak üzere, batarya araştırmaları alanında Türkiye'de bir cazibe merkezi haline getirmek ve ortaklarının birlikte yürüteceği çalışmalarla Türkiye'deki sodyum bazlı batarya sektörüne dinamizm kazandırarak akademi ve sanayi arasındaki bağları güçlendirmektir. Bu fon kapsamında GTÜ, CNRS-LRCS, TIA ve HUB'da, üç yıl boyunca, çok sayıda çalıştay, yaz okulu, eğitim programı ve konferans düzenlenecek; Gebze Teknik Üniversitesi ve Türkiye'deki diğer akademik kurumların üyelerinin yanı sıra batarya ekosistemindeki farklı dış paydaşlar da değişim programları aracılığıyla konsorsiyum ortaklarının olanaklarından yararlanabilecektir. “HÜCRE GELİŞTİRMEYE ODAKLANAN PROJE” Twinning Aksiyonu, "Widening" ülkelerinde yer alan araştırma kurumlarının bilim ve teknoloji kapasitesinin ve araştırma profilinin geliştirilmesi amacıyla uluslararası kabul görmüş iki Avrupa kurumu ile eşleştirilmesi esasına dayanmaktadır. Sodyum-iyon bataryalar için hem laboratuvar esaslı çalışmalara hem de endüstriyel ölçekte hücre geliştirmeye odaklanan proje, Fransa'dan Laboratoire de Réactivité et Chimie des Solides (CNRS-LRCS) ve sodyum-iyon batarya üreticisi (TIA) ile Almanya'dan Humboldt-University Berlin (HUB) konsorsiyum ortaklığından oluşmaktadır.
GTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rezan Demir Çakan, "Twinning for Rechargeable Sodium-Ion Battery Research (TwinBat)" projesi ile Avrupa Komisyonu'ndan Twinning Aksiyonu fonu almaya hak kazandı.

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Mühendislik Fakültesi, Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rezan Demir Çakan’ın yürüteceği ve üç yıl sürecek olan projenin öncelikli hedefi, GTÜ' yü sodyum iyon bataryalar başta olmak üzere, batarya araştırmaları alanında Türkiye'de bir cazibe merkezi haline getirmek ve ortaklarının birlikte yürüteceği çalışmalarla Türkiye'deki sodyum bazlı batarya sektörüne dinamizm kazandırarak akademi ve sanayi arasındaki bağları güçlendirmektir. Bu fon kapsamında GTÜ, CNRS-LRCS, TIA ve HUB'da, üç yıl boyunca, çok sayıda çalıştay, yaz okulu, eğitim programı ve konferans düzenlenecek; Gebze Teknik Üniversitesi ve Türkiye'deki diğer akademik kurumların üyelerinin yanı sıra batarya ekosistemindeki farklı dış paydaşlar da değişim programları aracılığıyla konsorsiyum ortaklarının olanaklarından yararlanabilecektir.

“HÜCRE GELİŞTİRMEYE ODAKLANAN PROJE”

Twinning Aksiyonu, "Widening" ülkelerinde yer alan araştırma kurumlarının bilim ve teknoloji kapasitesinin ve araştırma profilinin geliştirilmesi amacıyla uluslararası kabul görmüş iki Avrupa kurumu ile eşleştirilmesi esasına dayanmaktadır. Sodyum-iyon bataryalar için hem laboratuvar esaslı çalışmalara hem de endüstriyel ölçekte hücre geliştirmeye odaklanan proje, Fransa'dan Laboratoire de Réactivité et Chimie des Solides (CNRS-LRCS) ve sodyum-iyon batarya üreticisi (TIA) ile Almanya'dan Humboldt-University Berlin (HUB) konsorsiyum ortaklığından oluşmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.