Hem palamut hem hamsi zamlandı

Gündem 19.09.2024 - 16:20, Güncelleme: 20.09.2024 - 15:28
 

Hem palamut hem hamsi zamlandı

Bu hafta Perşembe Pazarı’ndaki balıkçı tezgâhlarında balık çeşitliliği önceki haftaya göre azaldı. Çeşitliliğin azaldığı tezgâhlarda hem palamut hem de hamsinin fiyatı yükseldi.

İzmir Doğu Kışla Kapalı Pazar Alanı’na kurulan Perşembe Pazarı’nda balık tezgâhlar bir önceki haftaya göre daha az balık çeşitliyle kuruldu. Geçtiğimiz hafta tezgâhlarda olan tekir, sardalya, barbun, çupra, kalkan, kırlangıç ve karagöz bu hafta satışa sunulmadı. Haftanın yeni balık çeşitleri ise sarıkanat ve sazan oldu. Palamut, hamsi, çinekop bu hafta bir önceki haftaya göre daha yüksek fiyatla satıldı. Palamuttaki fiyat artışının sebebi kilolarının yaklaşık 1 kilo olmasına bağlanırken hamsi deki artışın sebebi ise az çıkması olarak açıklandı. Fiyatı düşen balığın olmadığı haftada istavrit ve mezgit önceki hafta fiyatlarıyla satıldı.    BALIK ADI GEÇEN HAFTA FİYATI (TL) BU HAFTA FİYATI (TL) Palamut 75 100 İstavrit 70 70 Hamsi 80 150 Mezgit 100 100 Çinekop 200 250 Sarıkanat - 70 Sazan - 50
Bu hafta Perşembe Pazarı’ndaki balıkçı tezgâhlarında balık çeşitliliği önceki haftaya göre azaldı. Çeşitliliğin azaldığı tezgâhlarda hem palamut hem de hamsinin fiyatı yükseldi.

İzmir Doğu Kışla Kapalı Pazar Alanı’na kurulan Perşembe Pazarı’nda balık tezgâhlar bir önceki haftaya göre daha az balık çeşitliyle kuruldu. Geçtiğimiz hafta tezgâhlarda olan tekir, sardalya, barbun, çupra, kalkan, kırlangıç ve karagöz bu hafta satışa sunulmadı. Haftanın yeni balık çeşitleri ise sarıkanat ve sazan oldu. Palamuthamsiçinekop bu hafta bir önceki haftaya göre daha yüksek fiyatla satıldı. Palamuttaki fiyat artışının sebebi kilolarının yaklaşık 1 kilo olmasına bağlanırken hamsi deki artışın sebebi ise az çıkması olarak açıklandı. Fiyatı düşen balığın olmadığı haftada istavrit ve mezgit önceki hafta fiyatlarıyla satıldı. 

 

BALIK ADI

GEÇEN HAFTA FİYATI (TL)

BU HAFTA FİYATI (TL)

Palamut

75

100

İstavrit

70

70

Hamsi

80

150

Mezgit

100

100

Çinekop

200

250

Sarıkanat

-

70

Sazan

-

50

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.