crossorigin="anonymous"> google.com, pub-3332145558351436, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Türkiye, Avrupa’nın en büyük teknoloji fonuna katıldı

Bilim ve Teknoloji (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.07.2023 - 20:15, Güncelleme: 28.07.2023 - 20:15
 

Türkiye, Avrupa’nın en büyük teknoloji fonuna katıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, NATO’nun Madrid Zirvesi’nde kurulan ve dünyanın ilk çok uluslu girişim sermayesi fonu olan NATO İnovasyon Fonu’na katıldı.

  NATO Madrid Zirvesi’nde Türkiye’nin de dahil olduğu 23 ülkenin finansal taahhütleri ve yoğun çalışmaları sonucunda kurulan NATO İnovasyon Fonu, Vilnius Zirvesi’nde kamuoyuna duyurulmuştu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 24 Temmuz 2023 tarihli Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye Cumhuriyeti adına NATO İnovasyon Fonu’na katıldı.       Avrupa’nın en büyük derin teknoloji fonu    İttifakın 1 milyar vatandaşının güvenliğini korumaya hizmet edecek teknolojilere finansman sağlayacak 1 milyar euro büyüklüğündeki fon, aynı zamanda Avrupa’nın en büyük derin teknoloji fonu olma özelliğini taşıyor. NATO İnovasyon Fonu, müttefiklerin inovasyon ekosistemlerinin güçlendirilmesinde, derin teknolojiler alanındaki finansman ihtiyacının karşılanmasında, geliştirilen teknolojilerin kullanımına sunulmasında etkin rol oynayacak.    İnovasyon Fonu, NATO'nun güvenliğinde kritik öneme haiz yapay zeka, büyük veri, otonom sistemler, yeni malzemeler ve ileri imalat, kuantum gibi kritik teknolojileri geliştiren start-up’lara ve bu teknolojileri destekleyen girişim sermayesi fonlarına yatırım yapacak. Türkiye, fona finansman sağlayan 23 müttefik ülke içerisinde önemli bir yere sahip.      Türkiye fonun altıncı büyük ortağı    Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, NATO İnovasyon Fonu’na 15 yıl boyunca yaklaşık 45 milyon euro finansman sağlayarak, 23 ülke içerisinde fonun altıncı büyük ortağı olacak. Bakanlık, fonun performans ve yatırımlarının izlenmesinden Türkiye’deki yatırım fırsatlarının fona sunulmasına kadar birçok alandan sorumlu olacak.      Çığır açıcı teknolojilerin geliştirilmesinde belirleyici    NATO İnovasyon Fonu, Kuzey Atlantik Savunma İnovasyon Hızlandırıcısı (DIANA) ile birlikte NATO’nun teknolojik üstünlüğünün korunması ve sivil ve askeri amaçlarla kullanılabilecek çığır açıcı teknolojilerin geliştirilmesinde belirleyici olacak.    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, NATO İnovasyon Fonu’nun ülkenin derin teknoloji start-up'ları için büyük bir fırsat olduğunu, fonun sadece uzun dönemli yatırım desteği değil aynı zamanda NATO ve müttefik ülkelerin pazarlarına erişim imkanı sağlayacağını ifade etti.                  
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, NATO’nun Madrid Zirvesi’nde kurulan ve dünyanın ilk çok uluslu girişim sermayesi fonu olan NATO İnovasyon Fonu’na katıldı.


  NATO Madrid Zirvesi’nde Türkiye’nin de dahil olduğu 23 ülkenin finansal taahhütleri ve yoğun çalışmaları sonucunda kurulan NATO İnovasyon Fonu, Vilnius Zirvesi’nde kamuoyuna duyurulmuştu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 24 Temmuz 2023 tarihli Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye Cumhuriyeti adına NATO İnovasyon Fonu’na katıldı.  
 
  Avrupa’nın en büyük derin teknoloji fonu 
  İttifakın 1 milyar vatandaşının güvenliğini korumaya hizmet edecek teknolojilere finansman sağlayacak 1 milyar euro büyüklüğündeki fon, aynı zamanda Avrupa’nın en büyük derin teknoloji fonu olma özelliğini taşıyor. NATO İnovasyon Fonu, müttefiklerin inovasyon ekosistemlerinin güçlendirilmesinde, derin teknolojiler alanındaki finansman ihtiyacının karşılanmasında, geliştirilen teknolojilerin kullanımına sunulmasında etkin rol oynayacak. 
  İnovasyon Fonu, NATO'nun güvenliğinde kritik öneme haiz yapay zeka, büyük veri, otonom sistemler, yeni malzemeler ve ileri imalat, kuantum gibi kritik teknolojileri geliştiren start-up’lara ve bu teknolojileri destekleyen girişim sermayesi fonlarına yatırım yapacak. Türkiye, fona finansman sağlayan 23 müttefik ülke içerisinde önemli bir yere sahip. 
 
  Türkiye fonun altıncı büyük ortağı 
  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, NATO İnovasyon Fonu’na 15 yıl boyunca yaklaşık 45 milyon euro finansman sağlayarak, 23 ülke içerisinde fonun altıncı büyük ortağı olacak. Bakanlık, fonun performans ve yatırımlarının izlenmesinden Türkiye’deki yatırım fırsatlarının fona sunulmasına kadar birçok alandan sorumlu olacak. 
 
  Çığır açıcı teknolojilerin geliştirilmesinde belirleyici 
  NATO İnovasyon Fonu, Kuzey Atlantik Savunma İnovasyon Hızlandırıcısı (DIANA) ile birlikte NATO’nun teknolojik üstünlüğünün korunması ve sivil ve askeri amaçlarla kullanılabilecek çığır açıcı teknolojilerin geliştirilmesinde belirleyici olacak. 
  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, NATO İnovasyon Fonu’nun ülkenin derin teknoloji start-up'ları için büyük bir fırsat olduğunu, fonun sadece uzun dönemli yatırım desteği değil aynı zamanda NATO ve müttefik ülkelerin pazarlarına erişim imkanı sağlayacağını ifade etti.  
               

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.