Öke: Marks’ı da oku Farabi’yi de oku Yiğit: İnsanoğlu bu kadar mağdur olmamıştı Arık: Her şeyi hayallerime borçluyum
Öke: Marks’ı da oku Farabi’yi de oku Yiğit: İnsanoğlu bu kadar mağdur olmamıştı Arık: Her şeyi hayallerime borçluyum
Kaliteli eserlerin insanların hayatlarına yön verdiğini vurgulayan Yazar Mim Kemal Öke, insanın neyi okursa okusun kaliteli eserler okuması gerektiğini belirtti
Kaliteli eserlerin insanların hayatlarına yön verdiğini vurgulayan Yazar Mim Kemal Öke, insanın neyi okursa okusun kaliteli eserler okuması gerektiğini belirtti
Bu yıl ana teması “Şehir ve Kitap” olarak belirlenen ve Kocaeli Kongre Merkezinde düzenlenen 13. Kocaeli Kitap Fuarı, oturum, söyleşi ve diğer birçok farklı etkinlikleri ile devam ediyor. Akademisyen ve Yazar Mim Kemal Öke, “Neysen Onu Okursun! Ne Okursan Onu Olursun” adlı söyleşisi ile Selim Sırrı Paşa Salonunda kitapseverlerle bir araya geldi. Akçakoca Konferans Salonu’nda düzenlenen Gençleri Harekete Geçirme Rehberi konulu etkinlikte konuşan eğitimci yazar Yavuz Yiğit ise “Gençlere karşı olumsuz ne düşünülüyorsa tam tersini düşünüyorum” dedi. Süleyman Paşa Konferans Salonu’nda da yazarlar, okurlarıyla buluşarak çeşitli konularda söyleşi ve konferans verdi.
“KALİTELİ ESERLER OKUYUN”
Yazar Mim Kemal Öke, “Hakikaten insanların kitap okumaya ihtiyacı var mı? Hemen burada Google var oradan da bilgiyi edinebilirsiniz. Bazı insanlara soruyorum neden kitap alıyorsunuz. Diyor ki; hocam kokusunu seviyorum. Yeni bir kitap aldığımda yeni doğmuş bir çocuğumu koklamaktan daha fazla haz aldığımı söyleyebilirim size. Neyi okumalı mısınız dediklerinde, Allah için peygamber aşkına ne okuyorsanız okuyun kalitelisini okuyun lütfen. Marks’ı da okuyun Farabi’yi de okuyun ama kaliteli eserler okuyun. Neyi okursan oku kalitelisini oku. Ne okursan onu olursun. Kitapların insanların hayatında çok önemli yeri vardır. Kaliteli bir kitap okuduğunuzda etkilenirsiniz. Kitap bir aynadır, kitap size ademi tanıtır, kitap bir hayattır. Bir insanın kalitesi evinde kütüphanesine koyduğu kitaplardan belli olur” şeklinde konuştu.
“İNSANOĞLU HİÇ BU KADAR MAĞDUR OLMAMIŞTI”
Sosyal medya, online alışveriş uygulamalarıyla insan beyninin yorulduğunu ifade eden Yavuz Yiğit, “Bütün sistem çocuklarımızın dikkatini dağıtmak istiyor. Sosyal medya araçları ile çocuklarımız sürekli uyarıcı alıyor. İnsanoğlu hiç bu kadar mağdur olmamıştı” şeklinde konuştu.
ROMANCILIK HİKÂYECİLİKTİR
Yazın hayatına genç yaşlarında öykü ve şiir çalışmaları ile başlayan İlker Balkan, ‘’Kimdir Bu Romancı?’’ başlıklı söyleşinde okurlarıyla buluştu.
Balkan, Süleyman Paşa Salonu’ndaki söyleşisinde, yazarın roman yazma süreci ve yazarla okur arasında günümüzdeki ilişki biçimini anlattı. Söyleşi sonunda interaktif bir şekilde katılımcıların sorularını yanıtladı.
HER ŞEYİ HAYALLERİME BORÇLUYUM
Öğretmen-yazar-senarist Mert Arık, ‘’Neden Hayal Kurmalıyız?’’ başlıklı söyleşinde, “Çocukken yazları esnaf olan babama yardım ederdim. Tren yoluna yakın dükkânımızda trenlerle ilgili, yolcularla ilgili hayaller kurarak başladım. Sonra bunları yazmaya başladım. Yazma becerinizin gelişmesini istiyorsanız her gün yazmanız gerekir. Sahip olduğum her şeyi hayallerime borçluyum’’ dedi. Gizli Karanlık Psikoloji-Manipülasyon isimli kitabın yazarı Emin Efendi, İlişkilerde Yapılan Manipülasyonlar konulu söyleşisinde narsist kişilik bozukluğu olan insanların ilişkilerinde manipülasyon yönetimini uyguladıklarını belirterek, “Teknoloji ilerledikçe ilişkilerde aldatma ve manipülasyonlar çok arttı. İlişkilerde manipülasyon bir veba gibidir’’ ifadesini kullandı. ‘’Yazdığım romanlarda zaman mekân ve kültüre toplumsal konumuna uyumsuzluk gördüm’’ diyen yazar Şener Aksu, “Yazarlar olarak kendimizi dönüştürmeliyiz. Zaman ve mekânda bir karakter nasıl olmalı bilmeliyiz. Zaman ve mekân kurgusu bir karakter oluşturmada çok önemlidir. Zaman ve mekân bileşkesine uygun karakterler zihnimizden silinmezler” açıklamasını yaptı.
Kocaeli HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.