TAMGA’dan nefes kesen tatbikat

Kocaeli 13.02.2024 - 16:38, Güncelleme: 13.02.2024 - 16:38
 

TAMGA’dan nefes kesen tatbikat

TAMGA-Kut Uluslararası Arama Kurtarma Kocaeli Derneği, KOÜ Arslanbey Yerleşkesi’nde yaptığı deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı

2019 yılında Ankara’da kurulan TAMGA-Kut Uluslararası Arama Kurtarma Derneği Kocaeli Şubesi Mustafa Üçüncü önderliğinde kuruldu. Kartepe Ertuğrulgazi Mahallesi’nde kurulan dernek faaliyet programına arama-kurtarma tatbikatıyla start verdi. 35 kişilik ekip önce AFAD İl Müdürlüğü’nde Hafif Arama Kurtarma eğitimlerini aldıktan sonra İlkyardım eğitimlerini de tamamladı. YÖNETİM KURULU TAMGA-Kut Uluslararası Arama Kurtarma Derneği Kocaeli Şubesi Mustafa Üçüncü yönetiminde Ekip Lider Yardımcısı Ayhan Demircioğlu, Arama Takım Lideri Serkan Güleç, Kurtarma Takım Lideri Samet Genç, KBRN Ekibi Oğuzcan Alphan, Planlama Sorumlusu Murat Çelik ve Sercan Akbal ile İlk Yardım ekip liderliğinde Selen Nezir görev aldı. GERÇEĞİNİ ARATMADI Görev dağılımın ardından hızla arama-kurtarmada gerekli malzeme tedarikini sağlayan TAMGA ekibi hafta sonu gerçeğini aratmayan bir tatbikat gerçekleştirdi. Dernek binasında toplanan ekip senaryo gereği Başkan Üçüncü’nün talimatları doğrultusunda Kocaeli Üniversitesi Arslanbey Yerleşkesinde bulunan enkazda başarılı bir arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi. HAZIR OLMALIYIZ Tatbikatların öneminden bahseden TAMGA-Kut Uluslararası Arama Kurtarma Derneği Kocaeli Şubesi Mustafa Üçüncü “Ülkemiz ne yazık ki önemli bir deprem kuşağında yer alıyor. Depremlerin yanında sel, heyelan, orman yangınları, vb. olası afetlerle her gün yüzyüze kalabiliyoruz. En son yaşadığımız 6 Şubat depremleri ne denli büyük bir yetişmiş arama-kurtarma ekibine ihtiyacımız olduğunu gün yüzüne çıkardı. Her ne kadar istemesek te uzmanların üstüne basa basa söyledikleri İstanbul Depremi kaçınılmaz. Ne zaman yaşanır bilmiyoruz ama biz yarın olacakmış gibi hazır olmamız gerekiyor” açıklamasında bulundu.
TAMGA-Kut Uluslararası Arama Kurtarma Kocaeli Derneği, KOÜ Arslanbey Yerleşkesi’nde yaptığı deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı

2019 yılında Ankara’da kurulan TAMGA-Kut Uluslararası Arama Kurtarma Derneği Kocaeli Şubesi Mustafa Üçüncü önderliğinde kuruldu. Kartepe Ertuğrulgazi Mahallesi’nde kurulan dernek faaliyet programına arama-kurtarma tatbikatıyla start verdi. 35 kişilik ekip önce AFAD İl Müdürlüğü’nde Hafif Arama Kurtarma eğitimlerini aldıktan sonra İlkyardım eğitimlerini de tamamladı.

YÖNETİM KURULU

TAMGA-Kut Uluslararası Arama Kurtarma Derneği Kocaeli Şubesi Mustafa Üçüncü yönetiminde Ekip Lider Yardımcısı Ayhan Demircioğlu, Arama Takım Lideri Serkan Güleç, Kurtarma Takım Lideri Samet Genç, KBRN Ekibi Oğuzcan Alphan, Planlama Sorumlusu Murat Çelik ve Sercan Akbal ile İlk Yardım ekip liderliğinde Selen Nezir görev aldı.

GERÇEĞİNİ ARATMADI

Görev dağılımın ardından hızla arama-kurtarmada gerekli malzeme tedarikini sağlayan TAMGA ekibi hafta sonu gerçeğini aratmayan bir tatbikat gerçekleştirdi. Dernek binasında toplanan ekip senaryo gereği Başkan Üçüncü’nün talimatları doğrultusunda Kocaeli Üniversitesi Arslanbey Yerleşkesinde bulunan enkazda başarılı bir arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

HAZIR OLMALIYIZ

Tatbikatların öneminden bahseden TAMGA-Kut Uluslararası Arama Kurtarma Derneği Kocaeli Şubesi Mustafa Üçüncü “Ülkemiz ne yazık ki önemli bir deprem kuşağında yer alıyor. Depremlerin yanında sel, heyelan, orman yangınları, vb. olası afetlerle her gün yüzyüze kalabiliyoruz. En son yaşadığımız 6 Şubat depremleri ne denli büyük bir yetişmiş arama-kurtarma ekibine ihtiyacımız olduğunu gün yüzüne çıkardı. Her ne kadar istemesek te uzmanların üstüne basa basa söyledikleri İstanbul Depremi kaçınılmaz. Ne zaman yaşanır bilmiyoruz ama biz yarın olacakmış gibi hazır olmamız gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.