KOÜ, ‘dip çamurunu’ sanat dünyasına aktardı

Kocaeli 10.05.2024 - 16:26, Güncelleme: 10.05.2024 - 16:26
 

KOÜ, ‘dip çamurunu’ sanat dünyasına aktardı

Kocaeli Üniversitesi Sıfır Atık Kulübü, 7. Uluslararası İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’ne katıldı

İstanbul Beşiktaş Çağdaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde 22 Nisan-23 Mayıs 2024 tarihleri arasında ‘Umut’ temalı 7. Uluslararası İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali düzenlendi. Kocaeli Üniversitesi Sıfır Atık Kulübü öğrencilerinden Begüm Karaer, Gizem Çakır, Yasemin Doğan, Cemil Genç, İlayda Çelik, Sena Nur Denizaltı ve kulüp danışmanı Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nermin Demirkol, Kahraman Maraş’tan gelen depremzede gençlere ve çocuklara yönelik iki farklı atölye gerçekleştirdi.   'DİP ÇAMURUNDAN SANATA' Düzenlenen ‘Atıklar Sanata Dönüşüyor’ atölyesinde Bonna Porselen Firmasının kırık, hatalı porselen atıkları ile resim sanatının birleştirildiği ileri dönüşüm temaları işlendi. Depremzede gençler tarafından hazırlanan tuvaller, atölye sonunda katılımcılara verildi. Öte yandan Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nermin Demirkol tarafından İzmit Körfezi’nden çıkarılan dip çamuru kullanılarak geliştirilen seramik çamurları ile ‘Dip Çamurundan Sanata’ Seramik Atölyesi gerçekleştirildi. Atölyede gençler hayal güçlerini kullanarak çeşitli objeler yaptı. Atölye sonunda kulüp danışmanı ve öğrenciler tarafından gençlere kulüp logolu porselen kupalar hediye edildi. Atölyeler, Bienal Direktörü Gazi Selçuk ve Bienal Koordinatörü Arzu Efel tarafından Demirkol ve kulüp öğrencilerine teşekkür belgesi takdimi ile son buldu.  
Kocaeli Üniversitesi Sıfır Atık Kulübü, 7. Uluslararası İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’ne katıldı

İstanbul Beşiktaş Çağdaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde 22 Nisan-23 Mayıs 2024 tarihleri arasında ‘Umut’ temalı 7. Uluslararası İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali düzenlendi. Kocaeli Üniversitesi Sıfır Atık Kulübü öğrencilerinden Begüm Karaer, Gizem Çakır, Yasemin Doğan, Cemil Genç, İlayda Çelik, Sena Nur Denizaltı ve kulüp danışmanı Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nermin Demirkol, Kahraman Maraş’tan gelen depremzede gençlere ve çocuklara yönelik iki farklı atölye gerçekleştirdi.

 

KOÜ, ‘dip çamurunu’ sanat dünyasına aktardı

'DİP ÇAMURUNDAN SANATA'

Düzenlenen ‘Atıklar Sanata Dönüşüyor’ atölyesinde Bonna Porselen Firmasının kırık, hatalı porselen atıkları ile resim sanatının birleştirildiği ileri dönüşüm temaları işlendi. Depremzede gençler tarafından hazırlanan tuvaller, atölye sonunda katılımcılara verildi. Öte yandan Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nermin Demirkol tarafından İzmit Körfezi’nden çıkarılan dip çamuru kullanılarak geliştirilen seramik çamurları ile ‘Dip Çamurundan Sanata’ Seramik Atölyesi gerçekleştirildi. Atölyede gençler hayal güçlerini kullanarak çeşitli objeler yaptı. Atölye sonunda kulüp danışmanı ve öğrenciler tarafından gençlere kulüp logolu porselen kupalar hediye edildi. Atölyeler, Bienal Direktörü Gazi Selçuk ve Bienal Koordinatörü Arzu Efel tarafından Demirkol ve kulüp öğrencilerine teşekkür belgesi takdimi ile son buldu.

 

KOÜ, ‘dip çamurunu’ sanat dünyasına aktardı

KOÜ, ‘dip çamurunu’ sanat dünyasına aktardı

KOÜ, ‘dip çamurunu’ sanat dünyasına aktardı

KOÜ, ‘dip çamurunu’ sanat dünyasına aktardı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.