KOÜ’de Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi, Mikroyeterlilikler ve Europass semineri

Kocaeli 28.05.2024 - 17:31, Güncelleme: 28.05.2024 - 17:31
 

KOÜ’de Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi, Mikroyeterlilikler ve Europass semineri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından Kocaeli Üniversitesi’nde (KOÜ) “Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi ve Mikroyeterlilikler/ Europass: AB Standartlarında Kariyer Gelişimi ve İş İmkanları” başlıklı seminer gerçekleştirildi

Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen seminer öncesi, Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ü makamında ziyaret etti. Fikir alışverişinde bulunulması ve kurumlar arası yapılabilecek çalışmaların görüşüldüğü ziyaret sonrası ise, seminere geçildi.   Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Prof. Dr. Elif Öğüt, Prof. Dr. Ömer Faruk Çelik, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Eren ile akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı seminerde, Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan “Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi ve Mikroyeterlilikler” başlıklı sunumu, Europass Uzmanı Emine Akyel’de “AB Standartlarında Kariyer Gelişimi ve İş İmkânları” başlıklı sunumu gerçekleştirdi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan seminerin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Kocaeli Üniversitesi olarak öğrencilerin kariyerini, kişisel gelişimini önemseyen bir üniversite olduğumuzu vurguladı. Gerek kariyer dersleri, gerekse uygulanan atölyelerle öğrencilerin kariyer hedeflerine destek sunulduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, tüm bunlar ışığında geçtiğimiz aylarda Avrupa’nın en büyük kariyer fuarı olan Marmara Kariyer Fuarı’nı gerçekleştirdiğimizi belirtti. “Bizler öğrencilerimize daha iyi gelecek sunmak için çalışmak ve onlara kariyer fırsatları sunmak zorundayız.” diyen Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Mesleki Yeterlilik Kurumu ve Ulusal Europass Merkezi iş birliği ile Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen bu seminerin çok anlamlı olduğunu aktardı. Seminer sonrası Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan’a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt ise Europass Uzmanı Emine Akyel’e teşekkür belgesi takdim etti. Seminer toplu fotoğraf çekimi ardından sonra erdi.  
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından Kocaeli Üniversitesi’nde (KOÜ) “Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi ve Mikroyeterlilikler/ Europass: AB Standartlarında Kariyer Gelişimi ve İş İmkanları” başlıklı seminer gerçekleştirildi

Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen seminer öncesi, Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ü makamında ziyaret etti. Fikir alışverişinde bulunulması ve kurumlar arası yapılabilecek çalışmaların görüşüldüğü ziyaret sonrası ise, seminere geçildi.

 

KOÜ’de Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi, Mikroyeterlilikler ve Europass semineri

Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Prof. Dr. Elif Öğüt, Prof. Dr. Ömer Faruk Çelik, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Eren ile akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı seminerde, Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan “Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi ve Mikroyeterlilikler” başlıklı sunumu, Europass Uzmanı Emine Akyel’de “AB Standartlarında Kariyer Gelişimi ve İş İmkânları” başlıklı sunumu gerçekleştirdi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan seminerin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Kocaeli Üniversitesi olarak öğrencilerin kariyerini, kişisel gelişimini önemseyen bir üniversite olduğumuzu vurguladı. Gerek kariyer dersleri, gerekse uygulanan atölyelerle öğrencilerin kariyer hedeflerine destek sunulduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, tüm bunlar ışığında geçtiğimiz aylarda Avrupa’nın en büyük kariyer fuarı olan Marmara Kariyer Fuarı’nı gerçekleştirdiğimizi belirtti.

“Bizler öğrencilerimize daha iyi gelecek sunmak için çalışmak ve onlara kariyer fırsatları sunmak zorundayız.” diyen Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Mesleki Yeterlilik Kurumu ve Ulusal Europass Merkezi iş birliği ile Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen bu seminerin çok anlamlı olduğunu aktardı.

Seminer sonrası Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan’a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt ise Europass Uzmanı Emine Akyel’e teşekkür belgesi takdim etti. Seminer toplu fotoğraf çekimi ardından sonra erdi.

 

KOÜ’de Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi, Mikroyeterlilikler ve Europass semineri

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.