Sendika kazandı! Öğretmenler hakkını aldı

Gündem 31.05.2024 - 14:27, Güncelleme: 31.05.2024 - 14:27
 

Sendika kazandı! Öğretmenler hakkını aldı

Eğitim hizmet kolunda faaliyette bulunan Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışması Sendikası rehber öğretmenler için açtığı davayı kazandı

Eğitim hizmet kolunda faaliyette bulunan Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışması Sendikası'dan ek ders kazanımı geldi. Sendika yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlamış rehber öğretmenlere ayrım gözetmeksizin ek ders ücreti ödenmesi gerektiği kararını açtığı davada kazandı. Sendika geçmişte ek dersleri %7 ve %20 artırımlı olarak alabilmesine yönelik üyeleri adına açtıkları davayı kazanmıştı.   SENDİKA KAZANDI Sendika açıklamasında "Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası olarak yüksek lisans ve doktora mezunu üyelerimizin artırımlı ek ders talebine yönelik açmış olduğumuz davalar, üyelerimizin lehine sonuçlanmıştır.   REHBER VE ÖĞRETMENLER AYRIM GÖRMEYECEK Ankara 10. İdare Mahkemesi 2023/2554 nolu kararında "Bu durumda; yaptığı işin doğası gereği ders görevi olmayan, fiilen derse girme imkanı bulunmayan davacı yönünden; fiilen derse girme gibi bir koşulun aranamayacağı, rehberlik görevinin fiilen yapılmasının yeterli olacağı, dolayısıyla lisans sonrası kendilerini geliştirmeleri, mesleki hayatlarına katkı sağlayabilmeleri adına yüksek lisans / doktora yapmış olan rehber öğretmenlere de ayrım gözetilmeksizin artırımlı ek ders ücreti ödemesi gerektiği görüldüğünden, aksi yönde tesis edilen dava konusu işlemde hukuka ve mevzuata uyarlık bulunmamaktadır." hükmüne yer vermiştir. HAKLARINI SAVUNMAYA DEVAM... Sadece son bir hafta içerisinde Kahramankazan ve Beypazarı ilçelerinde görev yapan iki üyemizin yüksek lisansa bağlı ek dersin %7 artırımlı ödenmesi davası ve Çankaya ilçesinde bir üyemizin doktora eğitimine bağlı ek dersin %20 artırımlı ödenmesi davası olumlu sonuçlanmıştır. Sendikamız, yüksek lisans ve doktora yapan; artırımlı ek ders hakkından yararlanamayan müdür, müdür yardımcıları, rehber öğretmen, bilişim teknolojileri öğretmenlerinin haklarını savunmaya devam edecektir."
Eğitim hizmet kolunda faaliyette bulunan Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışması Sendikası rehber öğretmenler için açtığı davayı kazandı

Eğitim hizmet kolunda faaliyette bulunan Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışması Sendikası'dan ek ders kazanımı geldi. Sendika yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlamış rehber öğretmenlere ayrım gözetmeksizin ek ders ücreti ödenmesi gerektiği kararını açtığı davada kazandı. Sendika geçmişte ek dersleri %7 ve %20 artırımlı olarak alabilmesine yönelik üyeleri adına açtıkları davayı kazanmıştı.

 

SENDİKA KAZANDI

Sendika açıklamasında "Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası olarak yüksek lisans ve doktora mezunu üyelerimizin artırımlı ek ders talebine yönelik açmış olduğumuz davalar, üyelerimizin lehine sonuçlanmıştır.

 

REHBER VE ÖĞRETMENLER AYRIM GÖRMEYECEK

Ankara 10. İdare Mahkemesi 2023/2554 nolu kararında "Bu durumda; yaptığı işin doğası gereği ders görevi olmayan, fiilen derse girme imkanı bulunmayan davacı yönünden; fiilen derse girme gibi bir koşulun aranamayacağı, rehberlik görevinin fiilen yapılmasının yeterli olacağı, dolayısıyla lisans sonrası kendilerini geliştirmeleri, mesleki hayatlarına katkı sağlayabilmeleri adına yüksek lisans / doktora yapmış olan rehber öğretmenlere de ayrım gözetilmeksizin artırımlı ek ders ücreti ödemesi gerektiği görüldüğünden, aksi yönde tesis edilen dava konusu işlemde hukuka ve mevzuata uyarlık bulunmamaktadır." hükmüne yer vermiştir.

HAKLARINI SAVUNMAYA DEVAM...

Sadece son bir hafta içerisinde Kahramankazan ve Beypazarı ilçelerinde görev yapan iki üyemizin yüksek lisansa bağlı ek dersin %7 artırımlı ödenmesi davası ve Çankaya ilçesinde bir üyemizin doktora eğitimine bağlı ek dersin %20 artırımlı ödenmesi davası olumlu sonuçlanmıştır. Sendikamız, yüksek lisans ve doktora yapan; artırımlı ek ders hakkından yararlanamayan müdür, müdür yardımcıları, rehber öğretmen, bilişim teknolojileri öğretmenlerinin haklarını savunmaya devam edecektir."

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.